DAP Yeni Levent Projesine 82 Bin Talep Geldi

DAP Gayrimenkul Geliştirme, İstanbul Levent te 103 bin metrekare alanda hayata geçirilecek Yeni Levent projesi için ön talep toplama sürecini başlattı.

DAP Gayrimenkul Geliştirme, İstanbul Levent’te 103 bin metrekare alanda hayata geçirilecek Yeni Levent projesi için ön talep toplama sürecini başlattı. Şirketin pandemi dönemindeki üçüncü projesindeki 1000 bağımsız birim için 82 bin ön talep oluşturuldu. DAP Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, projede 53 bin metrekare konut, 50 bin metrekare koru olacağını, koru içinde bir de okulun yer alacağını söyledi. Yılmaz, “Bölgenin en büyük yatay ve az katlı projesi olacak Yeni Levent, sağlıklı ev ile lüks ve country tarzı bir yaşamı buluşturuyor. Levent adı, Osmanlı’da denizci askerlere verilen ‘levend’den geliyor. O dönem, denizci askerlerin eğitim, spor ve aktivite alanı olarak kurulan Levent Çiftliği bölgesi, Cumhuriyet dönemiyle birlikte 35 bin ağaç dikilerek yeşillendirilmiş. Yine Cumhuriyet dönemiyle birlikte artan konut ihtiyacı üzerine, Levent bölgesine çok ilerici ekolojik bir bakış açısıyla yeşil mahalleler kurulmuş. Biz de o dönemin ekolojik mahalle kavramını bugünün şehir hayatına uyarladık” dedi.

Yeni konsepti uyguluyor

Projenin merkezi konumuna dikkat çeken Yılmaz, önemli iş ve finans merkezlerinin kesişim noktasında konumlandıklarını ifade etti. Yılmaz, “Pandemi etkisi, sağlık konusunu hiç olmadığı kadar öne çıkarırken, lüks anlayışında da bunun etkilerini görüyoruz. İnsanlar artık, doğayla iç içe ama şehir merkezinde; bir yandan doğanın iyileştirici etkisini arzuluyor, bir yandan da şehirli hayatın sosyal olanaklarını sonuna kadar yaşamak istiyor. Biz de Çekmeköy projemizde 58 bin 300, Nişantaşı’nda ise 20 bin kişinin görüşünü alarak sağlıklı ev konseptini hayata geçirmiştik. Şimdi ise Yeni Levent projesi için 82 bin kişiyle görüştük. Elde ettiğimiz bilgileri, uzmanlığımız ve bilimsel verilerin ışığında harmanladık. Lüksü doğayla buluşturan şehirde country konseptini sektörümüze kazandırdık” diye konuştu.

Bu konseptin standartlarını da anlatan Yılmaz, “5 maddede şöyle: Sağlıklı ev olmalı, şehrin merkezinde ve köklü bir semtte yer almalı, doğayı ve şehri; kültür, sanat, moda ve eğlenceyle mükemmel şekilde harmanlamalı, merkezi iş alanları ve finans dünyası ile iç içe olmalı, yürüme mesafesinde tüm ihtiyaçları sunmalı.”

Birleşmiş Milletler Öneriyor

Tescilli olarak ‘Sağlıklı Ev’ kriterlerini iki yıldır geliştirdiklerini söyleyen Yılmaz, “Pandeminin başında sağlıklı ev kriterlerini hayata geçirdiğimizde dünyada böyle bir model yoktu. Biz sağlıklı ev için; ihtiyaç duyulduğu anda çıkılabilecek yükseklikte olmalı, balkon/teras veya bahçesi olmalı, yeşil alana yakın olmalı, ayrı havalandırma sistemi oluşturulmalı ve en son deprem yönetmeliğine göre inşa edilmeli diye kriterler oluşturmuştuk. Birleşmiş Milletler İnsan Yerleşimleri Programı’nın (UN–Habitat) yayınladığı ‘Daha Sağlıklı ve Yeşil Bir Gelecek İçin Pandemi ve Şehirler Raporu’nda benzer kriterler var” dedi.

Projeler Haberleri

Ege Yapı Kekliktepe Projesinin Değeri 1.8 Milyar TL'ye Ulaştı
Folkart'tan Mavişehir'e 400 Milyon Dolarlık Yeni Proje: Folkart Mona
Dev projenin Ruhsatı İptal Edildi, 2 Milyar 677 Milyon TL Para Cezası Kesildi
Prime Rezidans Satışa Çıktı! Fiyatlar 3 Milyon TL'den Başlıyor
İzmir'in Deprem İzolatörlü İlk Projesine 24 Saat Çalışma İzni