Doğu illerinde konut ihalesi KİK kapsamından çıkıyor

Doğu ve Güneydoğu'da yeniden inşa edilecek evlerin ihaleleri Kamu İhale Kanunu kapsamından çıktı.

Bölgede terörden etkilenen vatandaşlar için yeni inşa edilecek konutların ihaleleri, Kamu İhale Kanunu kapsamından çıkarıldı.

İLK ETAPTA 30 BİN KONUT İNŞA EDİLECEK

TOKİ'nin talebiyle yapılan düzenlemeyle 1 yılı aşan ihaleye hazırlık ve ihale süreçleri, 6 ayda sonlandırılacak. Bölgede ilk etapta 30 bin konut inşa edilmesi planlanırken, ihalelere 250 ya da 500'lük konut paketleri halinde çıkılacak, ilk ihaleler, Cizre ve idil için gerçekleştirilecek.

İHALELERE YÖNELİK DÜZENLEME YAPILDI

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, terör ve terörle mücadeleden doğan zararların karşılanması kapsamında, bölgede uygulama yapılan rezerv yapı alanları ile ilgili ihalelere yönelik düzenleme yaptı.

Doğu ve Güneydoğu'daki terör mağduru vatandaşların konut ihtiyacı için yapılacak ihalelerin, normalde planlama, askı, itiraz ve ihale aşamaları dahil 1 yılı aşkın süreceği açıklandı. Ancak söz konusu değişiklikle, tüm süreçler 6 ayda sonlanacak.

İhale Haberleri

Çeşme Belediyesi'nden 188 Milyon TL'ye Satılık 5 Arsa
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden 804 Milyon TL'ye Satılık Gökdelen Arsası
Bandırma’da Limana Yakın Arsa 38 Milyon TL'ye Satışa Çıktı
İzmir’de 804 Milyon TL’lik Gökdelen İmarlı Taşınmaz Satışa Çıkıyor
Turgutlu’da 10 Adet İmarlı Arsa 830 Binden Başlayan Fiyatlarla Satışa Çıktı