Ebatlar Büyüdü, Ürünler İnceldi

Seramik sektöründe 25 yıl boyunca kurumsal firmalarda yöneticilik yapan, daha sonra GC Seramik'i kuran Müjdat Uyar, seramik sektöründeki 40 yıllık tecrübesini anlattı. Ebatların büyüdükçe, ürünlerin inceldiğini ifade etti.

ECA Holding ve Toprak Holding’de 25 yıl üst düzey yöneticilik yaptıktan sonra kendi firmasını kurarak REİNA Seramik markasıyla büyük bir satış organizasyonu kuran Uyar, 2019’da oğlu Ege ve Kızı Ece’nin isimlerinin sessiz harflerinin birleşimiyle kurduğu GC Seramik markasıyla daha büyük bir pazara hitap ediyor. Doğma büyüme İzmirli olan, İzmir Atatürk Lisesi’nin ardından, Ege Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümünü bitiren Uyar, yarım asra yakın bir deneyime sahip olduğu seramik ve su armatürleri sektörüyle ilgili çok önemli tespitler yaptı.

ÜRÜNÜ TANIMAK VE TANITMAK ÇOK ÖNEMLİ

İnsanların banyo ve mutfaklarında kullanacakları seramik ve su armatürlerini seçerken doğru yönlendirilmesi gerektiğini vurgulayan Uyar, “Öncelikle her işte olduğu gibi bu işi de severek, ciddiye alarak yapmak ve çok çalışmak gerek. Sattığınız ürünü iyi tanımak ve müşteriye iyi tanıtmak zorundasınız. Bizim başarı sırrımız bu. Müşterilerimizin taleplerine cevap verecek ürünü seçmeleri için onları doğru yönlendiriyoruz” dedi.

ÇEVRECİ YAKLAŞIM

Her sektörde olduğu gibi, seramik ve armatür sektöründe de sürekli yenilikler yaşandığını anlatan Uyar, “Örneğin ebatları büyüyen seramik ürünler inceldi. Bir santimetrelik kalınlık, 7 milimetreye düştü. Üstelik mukavemeti, parlaklığı ve ürün kalitesi değişmedi. Bunun sağladığı avantaj, hammadde, nakliye ve uygulama kolaylığıdır. Bu ne anlama geliyor derseniz, çevresel duyarlılığa her geçen gün daha ihtiyaç duyduğumuz günümüzde, karbon ayak izinin azaltılmasıdır. Yani seramik sektörü, çevreye duyarlılık göstermiş oluyor. Bu çok önemli” ifadelerine yer verdi.

İnşaat Malzemeleri Haberleri

Arda Elektrik’in 2024 Yılı Yurtdışı Rotası Rusya ve Japonya Oldu
Medcem Çimento 2023 Sürdürülebilirlik Raporu’nu Kamuoyuyla Paylaştı
İnşaat Maliyet Artışı Son 3,5 Yılın En Düşük Seviyesinde
İnşaat Malzemesi Üretimi Üçüncü Çeyrekte Düştü
Batıçim’in Yeşil Çimento Projesi’ne Sürdürülebilirlik Ödülü