Ege-Koop 41’ İnci Yılını 3 Özel Projeyle Kutlamaya Hazırlanıyor

Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, yaptığı açıklamada, halkın konut ihtiyacını karşılamak için Bornova, Seferihisar ve Menemen-Villakent’ de 3 özel yeni projeye başlayacaklarını belirtti

Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, İzmir'de konut ihtiyacını karşılamak amacıyla Bornova, Seferihisar ve Menemen-Villakent'te üç yeni projeye start vereceklerini açıkladı. Aslan, “Yapacağımız daha çok iş var” diyerek Ege-Koop'un 41 yıllık tarihçesine de vurgu yaptı. 1984 yılında, Çiğli’de 9,800 konutluk proje ile başlayan Ege-Koop, İzmir’in 12 ilçesinde 5 milyon m²'lik imarlı konut alanlarında 150 bin kişinin sağlıklı bir yaşam sürmesine olanak tanıyan uydu kentler oluşturdu. Aslan, bu projeleri Avrupa Konseyi Sosyal Kalkınma Fonu’ndan sağlanan krediyle gerçekleştirdiklerini belirtti. Ege-Koop'un kuruluşunun 41. yılına özel olarak duyurulan yeni projeler, ekonomik kriz ortamında barınma sorununa bir yanıt niteliği taşıyor. Aslan, “İzmir’de Ege-Koop dışında 'uydu kentler' yapan başka bir kuruluş yok. Bu nedenle, her kesime hitap eden 3 farklı projeyle 41. yılımızı kutlamaktan mutluluk duyuyoruz” dedi.

PROJELERİN DETAYLARI

1. Villakent Projesi: Foça yolu üzerinde, yeni 4. Serbest Bölge’ye komşu 50,000 m² alanda 279 bağımsız bölümden oluşacak. Projenin mimarı Gözde Susam İnanç, doğayla iç içe bir tasarım gerçekleştirdiklerini belirtti.

2. Bornova Ege-Koop Tempus Projesi: Çamdibi kentsel dönüşüm bölgesinde 220 bağımsız bölümden oluşacak. 24 ayda tamamlanması planlanan bu proje, İzmir kent merkezindeki örnek projelerden biri olacak.

3. Seferihisar Projesi: İlçe merkezine 5 dakika mesafede, mandalin bahçeleri ile çevrili 2 katlı bahçeli konutlardan oluşacak bu projenin ilgi odağı olması bekleniyor.

Aslan, “Güven kolay inşa edilmez, Ege-Koop'un yaratanı halk, yaşatanı da halk” diyerek Ege-Koop'un üretim felsefesini özetledi. Yeni projelerin detayları, konut arayanlar için önemli bir alternatif sunacak.

Emlak Gündemi Haberleri

TCMB: Kira Enflasyonu Geriliyor
İnşaat Sektörü Güven Endeksi Düştü
Adra Gayrimenkul’de Yönetim Kurulu Üyesi İstifa Etti
Kira Tespit Davası İle İlgili Bilinmesi Gerekenler
Gayrimenkul Yatırım Fonları Sektöre Canlılık Katacak