Yeni binaya yani sıfır bir binaya elektrik bağlatmak isteyen kişinin şahsen kendisi ilgili elektrik dağıtım şirketine başvuruda bulunması gerekiyor. Eğer başkası adına elektrik aboneliği başvurusunda bulunacaksanız noter onaylı vekaletname gerekiyor. Başvuruda bulundunuz ve başvurunuz değerlendirildi ve kabul edildi. Bu durumda dağıtım bağlantı anlaşması yapılıyor. Bu işlem için belli bir bağlantı ücreti alınıyor.
YENİ BİNADA ELEKTRİK BAĞLATMAK İÇİN GEREKLİ EVRAKLAR NELER?
Yeni binada elektrik bağlatmak için gerekli evrakları şöyle sıralayabiliriz;
• Tapu kaydı, belediye ve yapı denetim kuruluşu onaylı elektrik projesi,
• İmar alanı içerisinde bulunanlar, 3194 sayılı imar kanununun 30 ve 31’inci maddesine göre yapı kullanma izni,
• Mülkiyet belgesi
• Nüfus cüzdanı
• Zorunlu deprem sigortası
Kiracılar;
• Mülk sahibinin adı, soyadı ve TC kimlik numarası
• Mülk sahibi bir şirketse vergi no; ad ve unvan bilgileri beyan edilmesi gerekiyor.
Yukarıda sıraladığımız belgeler ile birlikte elektrik dağıtım şirketine doğrudan başvuruda bulunabiliyor.
Kişi ya da kurumun, dağıtım sistemine bağlantı talebini, elektrik dağıtım firmasının ilgili mevzuat ve hükümler çerçevesinde karşılanması gerekir. Başvuru sahibi ile dağıtım şirketi arasında, yeni bir tesis veya hanedeki elektrik kullanımına yönelik dağıtım bağlantı anlaşılması yapılıyor. Bağlantı bedeli bir defaya mahsus olmak üzere bağlantı anlaşması yapılması esnasında tahsil ediliyor ve geri ödenmiyor.
SIFIR BİNADA ELEKTRİK ABONELİĞİ ÜCRETİ 2018 NE KADAR?
Peki sıfır binada elektrik aboneliği ücreti 2018 ne kadar? Bağlantı ücreti EPDK tarafından senelik olarak belirleniyor. Sıfır binada elektrik aboneliği ücreti bağlantı yapılacak olan yerdeki kurul güce göre değişiyor. Sıfır binada elektrik aboneliği ücreti minimum 119 TL’den başlangıç gösteriyor güce göre değişiklik gösteriyor.