Endüstri 4.0 Teknolojisiyle Ülkenin En Büyük Fabrikasını Kuruyoruz

Öz sermaye ile Kütahya’da 8. fabrikalarını açmak için çalışmalarını sürdüklerini belirten NG Kütahya Seramik Ege Bölge Müdürü Kürşad Erdem, Endüstri 4.0 teknolojisi ile donatılacak olan fabrikanın Türkiye’nin en büyük seramik fabrikası olacağını söyledi.

Seramik sektörünün önde gelen markalarından biri olan NG Kütahya Seramik’in Ege Bölge Müdürü Kürşad Erdem, şirketin çalışmaları hakkında açıklamalarda bulundu. Pandemi döneminde birçok şirket ekonomik sorun yaşarken NG Kütahya Seramik’in üretimini azaltmadığını belirten Erdem, “Yurt dışı satışlarımızı 2020’de yüzde 21, 2021’in ilk altı ayında ise yüzde yüzde 48 oranında arttırdık” dedi. Erdem ayrıca Kütahya’da kurulacak 8. fabrikanın müjdesini verdi. Fabrikanın 2023 yılında tamamlanacağını ve tamamen öz kaynaklarla karşılanacağını söyleyen Erdem, Endüstri 4.0 teknolojisi ile donatılacak olan fabrikanın kendi elektriğini üreteceğini ve Türkiye’nin en büyük seramik fabrikası olma özelliğini taşıyacağını sözlerine ekledi.

NG Kütahya Seramik markası ile ilgili kısaca bilgi alabilir miyiz?

NG Kütahya Seramik, üretime başladığı 1989 yılından bu yana tüm çalışmalarında ‘ilk ve en büyük’ olma arzusu ile yoluna devam ediyor. Bu süreçte gerçekten büyük mesafeler kat ettik. Tasarımlarımızla fark yaratmak, dünyanın birçok ülkesindeki pazarlarda ürünlerimizle ülkemizi temsil etmek bizim için gurur verici. Türkiye çapında en yaygın mağaza ağı ile sektörün lideri konumundayken, uluslararası pazarda giderek daha da güçleniyoruz. İnovatif ebatlı koleksiyonlarımızı mimari ve estetik dokunuşlar ile donatarak yaşam alanlarına eşsiz, çağdaş ve lüks bir görünüm kazandırıyoruz. Yüksek teknolojimiz ile doğanın yalın güzelliğini mekânlara yansıtıyor ve başarılarımızı da ulusal ve uluslararası çapta ödüller ile taçlandırıyoruz. “RedDot Design Award Best of the Best” ödülüne layık görülen dünyadaki ilk seramik markasıyız. 2019 ve 2020’de 2 yıl üst üste Türkiye’nin En İtibarlı Seramik Markası seçildik. Yine aynı yıllarda üst üste iki kez Türkiye’nin Elmas Markası olmaya layık görüldük.

Ürün gruplarınız ve üretim tesisleriniz hakkında bilgi verir misiniz?

Dünyanın en esnek üretim teknolojisine sahip fabrikalarımız ile mimarların hayal gücüne hizmet ediyoruz. Tesislerimizde 120x240, 120x120, 60x160, 60x120ve 60x60 cm ebatlarında 6 ile 20 milimetre arasında kalınlık seçeneğine sahip lamine, teknik granit seramik ve sırlı porselen karolar üretiliyor. 2014’ten bu yana da Türkiye’deki en büyük ebatlı seramik karoları pazara sunuyoruz. Ürettiğimiz ürünlerin çevre ve insan ile dost, sürdürülebilir olması önceliğimiz. NG Smart bizim buradaki temel gücümüzü oluşturuyor. Nano teknoloji ile üretilen NG Smart, çevreyle dost anti-bakteriyel ve kendi kendini temizleyen (fotokatalitik) fonksiyonel bir seramik. NG Smart’ın akıllı teknolojisi ile kaplama yapılan yüzeylerde bakteri, mantar ve küf oluşumu engelleniyor. NG Smart, aynı zamanda su ve enerji tasarrufu da sağlıyor. Akıllı teknoloji ve tasarruflarla yarınlara daha iyi bir dünya bırakmak önceliğimiz.

Ürünlerinizin ne kadarını iç piyasada ne kadarını yurt dışına satıyorsunuz?

Kütahya’da bulunan 7 fabrikamızda üst düzey teknolojiler kullanarak ürettiğimiz seramiklerin yüzde 60’ını iç pazarda tüketici ile buluşturuyoruz, üretimimizin yüzde 40’ını da ihraç ediyoruz.

İhracat rakamlarınızla ilgili bilgi alabilir miyiz? Yurt dışına ne kadar ürün satıyorsunuz? Kaç ülkeye ihracat yapıyorsunuz?

NG Kütahya Seramik markası olarak 79 farklı ülkeye ihracat gerçekleştiriyoruz. Türk markası olarak katma değerli ürünlerimizle farklı ülke pazarlarında yer alıyoruz. ABD, Almanya, Fransa ve İspanya pazarlarındaki durumumuz her geçen gün daha da iyi bir noktaya gidiyor.

Pandemiden sonra Türkiye’deki seramik markalarına talep arttı. Seramik sektöründeki birçok markanın üretim kapasitesi ve ihracatı arttı. Bu süreçte sizin ihracat rakamlarınızda ve üretim kapasitenizde artış oldu mu?

Hem iç pazarda hem de dış pazarda önemli bir talep artışı yaşadık ancak pandeminin ilk zamanlarında da işlerimiz olumsuz etkilenmemişti. Pandemi döneminde üretimimizi azaltmadık, fırınlarımızı kapatmadık ve hiçbir presimizi durdurmadık. Üretimimiz sürekli olarak devam etti. Yurt içi ve ihraç pazarlarındaki müşterilerimize aksama yaşamadan sevkiyatlarımızı sürdürdük. Üretim kapasite arttırma kararımızı da pandemi döneminde aldık. Yurt dışı satışlarımızı 2020’de yüzde 21, 2021’in ilk altı ayında ise yüzde yüzde 48 oranında arttırdık. Yine bu dönemde hem yurt içinden hem de başta Avrupa ve Amerika kıtası olmak üzere yurt dışından ciddi taleple karşılaştık. Günlük 100 bin metrekarelik üretim kapasitesiyle Türkiye’nin en büyük seramik üreticilerinden biriyiz.

Seramikte sürekli yeni ürünler çıkıyor. Trendler çok hızlı değişiyor. Yeni ürünleriniz ve Ar-Ge çalışmalarınız ile ilgili bilgi verir misiniz? Yeni ürün tasarlarken hangi kriterleri ön planda tutuyorsunuz?

NG Kütahya Seramik olarak, sürekli ve düzenli olarak inovatif ebat ve desenler geliştiriyoruz. Ar-Ge ve Ür-Ge bizim şirketimiz için oldukça önemli ve bu alanda da uzun vadeli yatırımlar yapıyoruz. NG Grubu olarak bir Ar-Ge merkezimiz var. Türk seramik sektörünün en hızlı aksiyon alabilen ekibine sahip olduğumuzu söyleyebilirim. Ekibimizin bilgisi, tecrübesi, vizyoner duruşu ve öngörüleriyle müşterilerimiz için sürekli ve düzenli olarak yeni inovatif ebat ve desenler geliştiriyoruz.

Şirketinizin 2022 yılı hedeflerinizden bahseder misiniz?  

Estetik bir duruş ile oluşturduğumuz, inovasyon ile katma değerini yükselttiğimiz seramiklerimiz bugün hem yurt içinde hem yurt dışında büyük bir talep görüyor. En iyisini üretme vizyonumuz ile oluşturduğumuz stratejimizi; üretim, Ar-Ge, depolama ve lojistik, yeni nesil dijital çözümler ve pazarlama alt yapılarına yaptığımız yatırımla yönetiyoruz. Pandemi yeni bir dünya konsepti yarattı, Avrupa başta olmak üzere bütün gelişmiş ülke pazarları için güçlü bir alternatif durumundayız. Bu konumumuzu pekiştirip arz-talep yönetimini ülkemize ve Türkiye markası olarak bize daha fazla fayda sağlayacak bir noktaya taşımak istiyoruz. Bu amaçla yürüttüğümüz bütün çalışmaların çıktısını 2022 itibariyle çok daha net görmeye başlayacağız. Bunun yanı sıra yeni fabrika yatırımımızla birlikte yurt dışı pazarlarındaki payımızı daha da arttıracağımıza inanıyoruz.

Şu anda devam eden yatırımlarınız var mı? Orta ve uzun vadeli hedeflerinizden bahseder misiniz?

Kendi öz sermayemizle yaklaşık 2 milyar TL’lik bedel ile Kütahya’da 8. fabrikamızı açmak için çalışmalarımız sürüyor. Üç etap halinde gerçekleşmesini planladığımız fabrikamızı tam kapasite olarak 2023 yılında hizmete açmayı planlıyoruz. Yatırımımız baştan sona Endüstri 4.0 teknolojisi ile donatılacak. Fabrika aynı zamanda tek çatı altında üretim yapan Türkiye’nin en büyük seramik fabrikası olma özelliğini taşıyacak. Çevreye duyarlı yeşil tesis olarak kendi elektriğini kendisi üretecek olan fabrikamız 3 etap halinde gerçekleştirilecek. İlk etabı 29 Ekim 2021’de devreye alınacak. Yatırımızın 2’nci etabını 29 Ekim 2022’de, 3’üncü etabını 29 Ekim 2023 tarihinde devreye alacağız.

Yurtdışı pazardaki payımızı arttırmak ve büyümedeki etkisini yükseltmek için aldığımız yeni yatırım kararının özellikle 2022 – 2023 yıllarına çok daha pozitif etki etmesini ve hedeflediğimiz büyüme rakamlarımıza ulaşmamızı sağlamasını bekliyoruz.

İnşaat Malzemeleri Haberleri

Arda Elektrik’in 2024 Yılı Yurtdışı Rotası Rusya ve Japonya Oldu
Medcem Çimento 2023 Sürdürülebilirlik Raporu’nu Kamuoyuyla Paylaştı
İnşaat Maliyet Artışı Son 3,5 Yılın En Düşük Seviyesinde
İnşaat Malzemesi Üretimi Üçüncü Çeyrekte Düştü
Batıçim’in Yeşil Çimento Projesi’ne Sürdürülebilirlik Ödülü