Entegre Harç Marka Değeri Yüksek Ürünler Üretiyor

Entegre Harç satış ve pazarlamadan sorumlu genel müdürü Bülent Kanıyılmaz, İstanbul’un ilk ve tek kireç üreticisi olduklarını, Alçımatik ve Sıvamatik gibi marka değeri çok yüksek ürünler ürettiklerini söyledi.

1978 yılında 18 müteşebbis tarafından İstanbul’da kireç üretimi için kurulan Entegre Harç Sanayii ve Ticaret A.Ş, 1989’da Ata İnşaat Grubu tarafından satın alındı. Bu tarihten sonra Ata İnşaat, Entegre’ye birçok yenilik kazandırdı. İstanbul’un ilk ve tek kireç üreticisi olma konumunda bulunan Entegre, yine ilkleri gerçekleştirerek Türkiye’de üretilen ilk alçı esaslı makine sıvası “Alçımatik”, çimento esaslı dış cephe makinesi “Sıvamatik” ve renkli sıva “Colormatik” ile ürün portföyünü genişletti. Firma bu ürünlerin yanı sıra teknik harçlar, zemin çözümleri, seramik yapıştırıcıları, su ve ısı yalıtım ürünleri ile agrega üretimi yapıyor. Şirketin satış ve pazarlamadan sorumlu genel müdürü Bülent Kanıyılmaz, şirketin gelişim süreci ve projeleri hakkında İnşaat Deryası’na açıklamalarda bulundu.

3 fabrika ile hizmet veriyor

İstanbul, Ankara ve Burdur’da 3 fabrika ile Türkiye inşaat sektörüne hizmet verdiklerini ifade eden Kanıyılmaz, “İstanbul haricinde Ankara Gölbaşı’nda ve Burdur Organize sanayide iki fabrikamız daha var. Ankara’daki fabrikamızda agrega ve kireç dışında tüm ürünler üretiliyor. İç Anadolu, Karadeniz, Doğu-Güneydoğu bölgelerine hizmet veriyor. Burdur’da butik ve küçük bir fabrikamız var. Kireç, agrega ve alçı dışındaki tüm ürünler üretiliyor. Bu fabrikamız hem ihracata çalışıyor hem de Ege ve Akdeniz bölgesine hizmet veriyor” dedi.

Temelden çatıya her yerde

Alçımatik, sıvamatik, seramik yapıştırıcılar ve derz dolgularında çok iddialı olduklarını ifade eden Kanıyılmaz, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “ Türkiye’de ilk olduğu için Alçımatik ve Sıvamatik’in marka değeri çok yüksek. İnsanlar makineli alçıyı Alçımatik olarak istiyor. Temelden çatıya kadar inşaatın her yerindeyiz. Türkiye’nin her yerine ürün gönderiyoruz. 3 fabrikamızda 355 kişilik ekiple üretim yapıyoruz. 185 bayimizle ülkenin her yerinde satış yapıyoruz.”

İhracata konteyner engeli

3 yıl önce ihracat ekibi kuran firma yurt dışında pazarlama faaliyetlerine ağırlık verdi. Pandemi sürecinde ihracatta çok hızlı büyüdüklerini belirten Kanıyılmaz, “Pandemi sürecinde Avrupa’da üretim azalınca Türkiye’ye talep daha da arttı. Hedefimiz ürünlerimizin yüzde 15’ini yurt dışına göndermek. Ancak konteyner krizi ihracatımızı olumsuz etkiliyor. Konteyner bulamadığımız için siparişlerimizi iptal etmek zorunda kalıyoruz. 2018 yılında inşaat sektöründe yaşanan ekonomik krizden dolayı 2018 ve 2019 yılı durağan geçti. 2020 yılında konut kredilerinin düşmesinin etkisiyle konut satışları arttı ve bekleyen projeler bir anda hareketlenince ürün yetiştiremedik. 2021 yılında üretim yaptığımız tüm ürünlerin hammaddesine zam geldi. Maliyet artışlarından dolayı talepte daralmalar var” dedi.

Uzun süreli yatırım hedeflerinden bahseden Kanıyılmaz, sözlerini şu şekilde noktaladı: “Marmara pazarında çok güçlüyüz. İstanbul’da fabrikamızın olması çok büyük avantaj. Nakliye avantajımız oluyor. Ankara’da bir alçı levha tesisi kurmayı planlıyoruz” ifadelerini kullandı.

İnşaat Malzemeleri Haberleri

Arda Elektrik’in 2024 Yılı Yurtdışı Rotası Rusya ve Japonya Oldu
Medcem Çimento 2023 Sürdürülebilirlik Raporu’nu Kamuoyuyla Paylaştı
İnşaat Maliyet Artışı Son 3,5 Yılın En Düşük Seviyesinde
İnşaat Malzemesi Üretimi Üçüncü Çeyrekte Düştü
Batıçim’in Yeşil Çimento Projesi’ne Sürdürülebilirlik Ödülü