Türkiye'de 1970'li yıllardan itibaren nüfusun ve dolayısıyla konut ihtiyacının artmaya başlamasıyla Türk kapı ve kilit sektörü, inşaat sektörünün bütünü ile beraber gelişmeye başladı. Son yıllarda teknolojik ürünlerin de Türkiye piyasasına girmesi ile yıllık 30 milyon adedin üzerinde satış gerçekleştiren kilit sektörü, 260 milyon dolarlık bir hacme sahip.
Fiziksel Anahtarlar Yerini Dijital Çözümlere Bırakıyor
Nasıl her şey yavaş yavaş dijitalleşiyorsa, fiziksel anahtarlar da hayatımızdan kısa bir süre sonra çıkacak. Nitekim dünya elektronik güvenlik ürünleri pazarındaki yıllık büyüme, mekanik güvenlik ürünlerinden 2-3 kat daha fazla. Elektronik ve elektromekanik kilitler, güvenlik açısından tüketicilerin ilgisini çekerken bu ürünlerin tercih edilmesindeki diğer nedenlerin başında teknolojik ürünlere yönelik eğilim ve yüksek segmentin prestij kazandırması geliyor.
Kapıyı Çalanı Akıllı Telefondan Görmek Mümkün
Kapı açma çözümlerindeki gelişen yeni teknolojiler ve üretilen dijital ürünler ile güvenlikten ödün vermeden günlük hayatı kolaylaştırmak mümkün. Bu kapsamda Mul-T-Lock®, kapılara takılan ve güvenliğin üst seviyede olduğu patentli silindirleri, kullanım kolaylığı sağlayan ENTR® akıllı kilitleme çözümü ve zil çaldığında nerede olursanız olun kapıda kimin olduğunu akıllı telefonunuzdan görmenizi ve kapıdaki kişiyle konuşabilmenizi sağlayan dijital kapı dürbünü ile kullanıcılara üst düzey güvenlik sunuyor.
Parmak İzi ve Akıllı Telefonla Çalışıyor
“Fiziksel güvenliğe olan ihtiyacın hiç azalmayacağı bir gerçek. Ancak insanların teknolojiyi kullanarak hayatlarını kolaylaştırıyor olmalarını da göz ardı etmemek gerekiyor.” diyen Mul-T-Lock® Türkiye Genel Müdürü Yunus Emre Ünsal, parmak izi ve akıllı telefon ile çalışan kilitlere talebin giderek yükseldiğinin, buna bağlı olarak 2025’li yıllarda elektronik ve elektromekanik anahtarların, pazarın %80’nini oluşturacağının altını çiziyor. Ünsal, uzun dönem stratejilerinin, fiziksel güvenlikten ödün vermeden elektronik ile kombine edilmiş, güvenli, akıllı, pratik ürünler geliştirmek olduğunu belirtiyor.