Golden Global 500 Milyon Liralık Kira Sertifikası İhraç Etti

Golden Global Yatırım Bankası yurt içi piyasaya yönelik 500 milyon TL tutarında kira sertifikası ihraç etti. Golden Global Yatırım Bankası Hazine Direktörü Serhan Zafer, “Yatırımcılarımızın gösterdiği güven ve ilgi bizleri oldukça memnun etti” dedi.

Golden Global Yatırım Bankası, 500 milyon TL tutarındaki kira sertifikası ihracıyla faizsiz finans alanındaki güçlü konumunu bir kez daha pekiştirdi. Yatırımcıların yoğun ilgisiyle karşılanan ihraç, bankanın sermaye piyasalarındaki etkinliğini de gözler önüne serdi. Faizsiz finans prensiplerine uygun düzenlenen ihraç, yönetim sözleşmesine dayalı olarak bankanın iştiraki olan Golden Global Varlık Kiralama A.Ş. aracılığıyla gerçekleştirildi. Bankanın 2024 yılı başından bugüne kadar 3 farklı kira sertifikası ihracı yoluyla temin ettiği Türk Lirası fonlama miktarı 1,5 milyar TL’ye ulaştı.

YOĞUN İLGİ

Golden Global Yatırım Bankası Hazine Direktörü Serhan Zafer, bankanın gerçekleştirdiği son kira sertifikası ihracının nitelikli yatırımcılardan beklenenin üzerinde bir ilgiyle karşılaştığını belirterek şu açıklamalarda bulundu: “Bu yıl gerçekleştirdiğimiz üçüncü kira sertifikası ihracımızda 500 milyon TL tutarında bir talebe ulaştık. Yatırımcılarımızın gösterdiği güven ve ilgi bizleri oldukça memnun etti. Bu başarı, bankamızın sermaye piyasalarındaki gücünü ve yatırımcı ilişkilerindeki etkinliğini bir kez daha ortaya koyuyor. Faizsiz finans prensipleri doğrultusunda ekonomiye katkı sağlama hedefiyle çalışmalarımıza devam ederken, kurumsal yatırımcılarla olan iş birliklerimizi daha da güçlendireceğiz.”

TALEP YÜKSEK

Golden Global Yatırım Bankası, 2023'te gösterdiği güçlü performans ve JCR-ER tarafından yükseltilen kredi notuyla sektörde öne çıktı. Bu başarı, kira sertifikası ihraçlarında yüksek talebe dönüştü. Banka ayrıca sabit getirili faizsiz finans enstrümanlarının çeşitlendirilmesi için de önemli adımlar atmaya devam ediyor.

Emlak Gündemi Haberleri

Karabulut: İnciraltı’ndaki Toprak Sahipleri Büyük Bir Travma Yaşıyor
İnşaat Malzemesi Sanayisinden 29 Milyar Dolarlık İhracat
Hollanda’da Konut Fiyatları Yüzde 11 Arttı
Konut Piyasasında Kira Fiyatları Düşüşte
GHO Ailesi 4. Yıl Sonu Buluşmasını Gerçekleştirdi