Hatay 4. İnşaat Yapı Ve Dekorasyon Fuarı Açıldı

Bu yıl dördüncüsü gerçekleşen Hatay İnşaat Yapı ve Dekorasyon fuarı kapılarını açtı. 15 marta kadar açık olacak fuara çok sayıda firma katıldı.

Fuar, Hatay Valiliği, Hatay Büyükşehir Belediyesi, Antakya Belediyesi, Hatay İnşaatçılar ve Boyacılar Odası ile diğer ilgili kurum ve kuruluşların desteğiyle açıldı. Fuara onlarca firma katılım gösterdi.

Hatay, Kriz Yılından Başarıyla Çıktı

Hatay Valisi Rahmi Doğan“Hatay’a baktığımızda 2019 rakamları Hatay ekonomisinin aslında hiç de küçümsenemeyecek bir performans gösterdiğini ifade etmek gerekir. 2019 yılı ihracatına baktığımızda, 2 milyar 850 milyon Dolarlık bir rakama ulaşmışız. Tabii bunun içerisinde farklı sektörler var, yaş sebzeden tutun da mobilyaya, ayakkabıya kadar, yapmış olduğumuz çelik, filtre… Bunları koyduğumuzda 2018 rakamlarına yakın rakamlarda hatta biraz daha onun üzerinde bir ihracat gerçekleştirmişiz. 2019, dünyada kriz yılıydı ama Hatay bundan başarıyla çıkmıştır diye ifade edebilirim.” sözlerini ifade etti.

“Vakıf İş Hanı’nın Yeşil Alan Olması”

Fuarın açılış konuşmasında Hatay’ın en merkezi yerinde bulunan Vakıf İş Hanı’nın gelecekte yeşil alan olması gerektiğini göreve geldiği günden bugüne ifade ettiğini belirten Doğan, “O binayı yıkıp yerine yeni bir bina yaparsak bu bina bu şehre en az 50 yıl yıkma hakkı tanımaz. Bütün sektörler bir araya gelip buradaki bu sorunu birlikte çözmek durumundayız. Belediyeyle anlaşırsak buranın bir meydan olması hususunda bir çalışma yapabiliriz. Vakıflar Genel Müdürlüğü ile görüşürüz, konuşuruz.  Burası vakıf malıdır, özel mülkiyete tabiidir. Bu yerin bedelini takasla uzmanların belirlemiş olduğu rakamlar çerçevesinde uygun bir yer teklif edilirse ben bu işi çözebileceğimize inanıyorum” şeklinde konuştu.

“Kendi En’lerimizi Ön Plana Çıkartarak Hayatta Kalmaya Çalışacağız”

Başkan Lütfü Savaş, organizasyonun 4. kez gerçekleştirilmesine katkı sağlayan tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür ederek başladığı açılış konuşmasında, “Bu coğrafyada kendi ‘en’lerimizi ön plana çıkartarak hayatta kalmaya çalışacağız. Çocuklarımıza ve torunlarımıza çok güzel bir ülke ve çok güzel bir şehir bırakma çabası içerisinde olacağız. Hatay’da 2017 yılında iki büyük hamla yaptık. Birincisi gastronomi şehri ilan edildik. İkincisi ise EXPO’yu şehrimize kazandırdık. Şu anda hem İskenderun hem de Antakya’da hazırlıklarımızı yapıyoruz. Bu ikisi şehrimiz için oldukça önemli. Biz bu gibi organizasyonları gerçekleştirebileceğimiz bir fuar alanını da şehrimize kazandırmak için çalışma gerçekleştiriyoruz. EXPO alanlarımızı yalnızca 6 aylık değil bu süre sonrasında da hem turizm, hem ticaret hem de eğitim amaçlı kullanabileceğiz” dedi.

Mobilyacılar Sitesi İçin Çok Güzel Bir Yer Yapıldı

Hatay’da istihdama katkı sağlamaktan mutluluk duyduklarını ifade eden Başkan Savaş, “Mobilyacılar Sitesi için çok güzel bir yer yapıldı. Bize ne görev düştüyse altyapısından yollarına kadar her konuda üzerimize düşeni yaptık. Şimdi de kurulacak Kunduracılar Sitesi’ne destek sağlayacağız. Çünkü Hatay’ın geleceğe umutla bakması lazım” dedi.

Vakıf İşhanı’nın Yeşil Alan Olma Şansı Şu Anda Yok

Başkan Savaş,“ Hatay’ımıza kazandırmak için çabaladığımız diğer bir konuda Mehmet Şah Vakıf İşhanı. Vakıf İşhanı ile ilgili gelişmeleri sizlerle paylaşmak istiyorum. Biz oraya Hatay Büyükşehir Meclisi olarak güzel bir yeşil alan yapalım istedik. Vakıfta mağdur olmasın diye becayiş yoluyla yapıp Antakya merkezinde de çok güzel bir meydan elde edelim istedik. Vakıf Bölge Müdürlüğü bu kararı Anıtlar Kurulu’na sundu Anıtlar Kurulu ise burada eskiden Mevlevihane binalarının bulunduğunu ve buranın geçmişinde meydan olmadığı için, eski yapının korunması yönünde bir karar verdi. Biz de Ankara’ya Yüksek Anıtlar Kuruluna bu konuda başvuru yaptık ve itiraz dilekçesi verdik. Oradan gelen cevap vakıfların bu konuda haklı olduğunu söylüyor. Yani şu an orasının yeşil alan olma şansı maalesef görünmüyor. Ama vakıflar burası yeşil olan olsun derse biz becayişe açığız. Biz bu becayişi konuşurken vakıflar lehine Anıtlar Kurulu’ndan bir karar çıktı ve Ankara’dan da o karar doğrultusunda yazı geldi. Bu nedenle belediyemizin becayiş yapma konusunda şu anda şansı yok gibi görünüyor” şeklinde konuştu.

 Fuarın, Savaş Şehri Olarak Hatay’a Değer Katacağını Düşünüyorum

Hatay İnşaatçılar ve Boyacılar Odası Başkanı Mehmet Alakuş, “Bu fuar genel olarak üretici, tedarikçi, tüketici firmaların bir araya gelmek suretiyle iş görüşmeleri yapmaları ve piyasayı canlandırmak hususunda faydalı olmayı amaçlamaktadır. Hatay ulusal ve uluslararası basında maalesef savaş şehri olarak anılıyor, İnşaat ve akabinde kitap fuarının ilimize değer katacağını düşünüyorum” ifadelerine yer verdi.

Alakuş, Hatay’ın bir savaş şehri olmadığını, ulusal ve uluslararası basında Hatay’ın fuarlar şehri olarak anılması gerektiğini vurgulayarak, organizasyona destek veren tüm kurum ve kuruluşlara teşekkürlerini iletti.

Alakuş, “Hatay’da savaş yok fuar var” dedi.

Hatay 4. İnşaat Yapı Ve Dekorasyon Fuarı 15 Mart’a Kadar Açık

Konuşmaların ardından protokol üyeleri fuar alanındaki stantları gezerek Hatay’ın iş insanları ile istişarelerde bulundu.

Çok sayıda firmanın ve üreticinin katıldığı fuar alanında, inşaat malzemeleri, dekorasyon ve peyzaj ürünleri, bahçe dekorları sergilenecek. Birçok firmanın katılım gösterdiği fuar alanı, 15 Mart’a kadar ziyarete açık olacak.

Emlak Gündemi Haberleri

Gayrimenkul Sektöründe Vergi Kaybının Önüne Geçilecek
1 Ocaktan İtibaren Eski Kimlikler Tapu Müdürlüklerinde Geçerli Olmayacak
Kasım Ayında İnşaat Sektörüne Güven Arttı
Köprü Devi Olarak Bilinen İnşaat Şirketi Mostogradnja Satışa Çıkarılıyor
Gayrimenkulde Dönüşüm Niçin Gerekli?