Hem Vatandaş Hem Sektör Açısından Çok Önemli Bir Adım

konutta yüzde 8 KDV ve tapu harçlarında yüzde 3 vergi oranı uygulamasının 31 Aralık 2019’a kadar uzatılması, gayrimenkul sektöründe olumlu karşılandı. GYODER Başkanı Doç. Dr. Feyzullah Yetgin kararı değerlendirdi.

Ülkemizde, gayrimenkul sektörünün finansmanını genişleten yeni düzenlemelerle birlikte gayrimenkul yatırımları daha cazip hale gelirken, satışlara ivme kazandıran adımlar da atılıyor. Tapu harçlarının yüzde 4'den 3'e’ ve ‘Konutta KDV’nin yüzde 18'den 8'e’ indirildiği uygulamanın 2019 yılı sonuna kadar uzatılması, gayrimenkul sektöründe olumlu karşılandı.

Gayrimenkul sektöründe, söz konusu vergi oranlarının kalıcı olması yönünde beklentilerin yüksek olduğunu ifade eden GYODER Başkanı Doç. Dr. Feyzullah Yetgin, şunları söyledi: “Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın hızlandırdığı çalışmalarla yeni bir düzenleme hayata geçecek. Yeni düzenlemede, taşınmaz değerleme sistemi kurularak tapu harçları ve emlak vergileri, gerçek değerleri üzerinden alınabilecek. Tüm bu düzenlemelerle gayrimenkul sektöründe daha şeffaf, daha adil ve verimli bir vergi sisteminin hayata geçeceğini, bu düzenlemeden vatandaşlar kadar sektörümüz ve milli ekonomimizin de olumlu etkileneceğine inanıyorum.”

Emlak Gündemi Haberleri

Türkler'in Yurt Dışında En Çok Konut Aldığı 2 Ülke!
Asce Gayrimenkul'den Pay Geri Alım Bildirimi
Emlak Konut GYO 2 milyar liralık kredi kullandı
Portekiz’de Konut Kredisi Hissesi 10 Yılın En Yüksek Seviyesine Ulaştı
Konut Kredisi Almak Mantıklı Mı? Güncel Konut Kredisi Faizleri