Hisseli Ve Problemli Arsaları Katma Değerli Konutlara Dönüştürüyoruz

Yap-sat müteahhitliğinden uzaklaşıp hisseli ve problemli arsalara yoğunlaştıklarını belirten Gültekin İdeal İnşaat’ın kurucusu Bilal Gültekin, uzun süreçlere rağmen bu arsaların sorununu çözerek katma değeri yüksek konutlar inşa ettiklerini belirtti.

1982 yılından beri inşaat sektöründe olan Gültekin ailesinin ikinci kuşak temsilcisi Bilal Gültekin, 2017 yılında Gültekin İdeal markasıyla yola çıktı. Kurulduğu günden itibaren hisseli ve problemli arsaların çözümüyle uğraşan Gültekin İdeal, uğraştırıcı ama katma değeri yüksek yapıları tercih ediyor.

Çok fazla konut üretmek derdinde olmadıklarını ifade eden Gültekin, "Bizim tercihimiz bir ürüne  katma değer sağlamak. Bu nedenle arsa çözümüne ağırlık veriyoruz. Hisseli, problemli arsaları toplayıp onlara katma değer katıp daireye dönüştürüyoruz. Yani küçük çarkları hızlı çevirmektense büyük çarkları yavaş çevirmekten yanayız. Bu nedenle bugün başladığımız bir iş 3-5 yıl arasında sonuçlanıyor" dedi.  "Ailemizin bize miras bıraktığı bir inşaat kalitesi var" diyen Gültekin,  "Biz bunun üzerine daha fazla nasıl çıkarız, nasıl bir tuğla koyarız onun derdindeyiz. Bunun için inovatif fikirleri takip ediyoruz" ifadelerini kullandı.

İzmir’de inşaat potansiyeli çok yüksek

Özellikle İstanbul otoyolunun açılmasından sonra İzmir'de inşaat alanında ciddi bir potansiyelin ortaya çıktığını belirten Gültekin, bu potansiyeli destekleyici politikaların ortaya konulması için de yerel yönetime görevler düştüğünü belirtti. Gültekin, "İzmir'in inşaat potansiyeline yerel yönetimin tam olarak adapte olduğunu düşünmüyorum. Trafik sorunu katlanarak sürüyor. Bunun dışında arsa üretimi çok düşük. Yeni yerleşmeler ve yeni yollar olursa buraya talebi daha da artırır. Yerel yönetimin bunlara yönelik çalışmalar yapması gerekir" dedi.

İnşaatta yeni model gelir

İnşaat piyasasının geleceğini iyi gördüğünü belirten Gültekin şunları söyledi: "En önemli temel ihtiyaç barınmadır. Bu sorunun çözümü için de yeni bir model geliştirilmesi gerekiyor. İnsanların talepleri ve aile yapıları değişiyor, buna yönelik inşaat sektörünün de yenilenmesi gerekiyor. Buna yönelik konut projelerini yakın zamanda bekliyorum."

Emlak Gündemi Haberleri

İzmir’de 2024 Yılında 80 Bin 398 Konut Satıldı
Konuta Olan Talep Artışı 2026 İçin Önemli Bir İşaret Fişeği
2024'te 1 Milyon 478 Bin Konut Satıldı
DAP Gayrimenkul Borsada Pay Geri Alımı Yaptı
İspanya'da Konut Krizi Kısır Döngü Haline Geldi