İlber Ortaylı'dan TÜİK’e kira tepkisi

TÜİK'in kira hesabına tepki gösteren Prof. Dr. İlber Ortaylı, "5.800 TL kirayı küçük bir yerde bile zor bulursunuz" ifadelerini kullandı

Prof. Dr. İlber Ortaylı, konuk olduğu bir programda Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) kira hesabına tepki gösterdi. TÜİK'in Türkiye'de kira 5 bin 884 lira olarak açıklanmasına hesaplamasına tepki gösteren Ortaylı, "Yok ya beni aptal mı sanıyorsun?" dedi. Prof. Dr. İlber Ortaylı, TÜİK'e göre Türkiye'de kiranın 5 bin 884 lira olmasına ilişkin "5.800 TL'ye artık bırakın burayı, Ankara'da bile hatta küçük bir yerde bile zor bulursunuz konutu" diye konuştu.

GECEKONDU MAHALLERİNDE…

Ortaylı, işsizlik ve enflasyon rakamlarının sorulması üzerine de açıklamalarda bulundu. İlber Ortaylı, "Hayır hiç güvenilmez katiyen. TÜİK'in oynattığı kalem gerçeği değiştirmiyor. Türk insanı meyveyi, sebzeyi neredeyse taneyle almakta. Ben de öyle yapıyorum. Pek çok insan bu ürünleri alamıyor bile. Gıda yardımı yaptığımız insanlar bulunuyor. Mesela zeytinyağı veriyoruz. Zeytinyağı bile artık insanlar için oldukça lüks" ifadelerini kullandı.  Prof. Dr. Ortaylı, konutların korkunç pahalı olduğuna dikkat çekti ve "Gecekondu mahallelerindeki evlere 15 bin TL kira alıyorlar" dedi.

 

Emlak Gündemi Haberleri

Kıbrıs’a Yatırımda Geç Kalan Kaybeder
İzmir Kira Artışında İlk Sırada Yer Aldı
Bakan Bolat: 1.007 Emlakçıya 101 Milyon Lira İdari Para Cezası Verildi
İngiltere'de Konut Fiyatları Arttı
Kurum: 200 Bin Konut Teslim Edilecek