İstanbul Mobilya Fuarı Başladı

Modern, klasik ve modüler mobilyalardan ofis mobilyalarına, oturma gruplarından bebek, çocuk, genç mobilyalarına, yataklardan aksesuarlara ve bahçe mobilyalarına kadar her türlü ihtiyaca yanıt verecek ürünlerin sergilendiği İstanbul Mobilya Fuarı (Furnitu

Türkiye mobilya sektörünün yüzde 75’ini temsil eden firmaları aynı çatı altında buluşturan İstanbul Mobilya Fuarı (Furniture İstanbul) CNR EXPO Yeşilköy'de kapılarını ziyaretçilerine açtı. Bu yıl ilk kez gerçekleştirilen fuarda, Bellona, Bambi, Yataş, İstikbal, Alfemo, Enza Home, Bretz, Merinos, Fatih Kıral, İpek, Kilim, Yatsan, Teleset, İşbir, Mondi, Tepe Home, İdaş, Buka, Novussi, Rengarenk, Almila, Kupa Genç Odası, Saloni, Loda, HKM Comfort, Leta Sandalye, Arno Home, Ladin, Cardin Concept ve ABC Mobilyanın da aralarında bulunduğu 300 marka yer alıyor. Fuarda, mobilya sektörünün lider ülkeleri İtalya, Almanya, Avusturya ve İsviçre’nin yanı sıra, sektörün hedef pazarları olan Suudi Arabistan, Irak, Kuveyt, Katar, Birleşik Arap Emirlikleri’nin de aralarında bulunduğu 84 ülkeden ziyaretçi ve alım heyetleri ağırlanıyor. Fuar, yabancı alıcıların yanı sıra Manisa, Eskişehir, Kayseri, Ankara, Konya, Uşak ve Trabzon başta olmak üzere Türkiye’nin dört bir yanından alım heyetlerine ev sahipliği yapıyor.

Fuar, 12 Kasım tarihine kadar ziyaret edilebilecek

CNR Holding kuruluşlarından Pozitif Fuarcılık ve Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği (MOSDER) iş birliğinde gerçekleştirilen fuarın açılışı MOSDER Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Öztaşkın, CNR Holding Genel Koordinatörü Cem Şenel ve Türk mobilya sektörünün öncü markalarının temsilcilerinin katılımı ile açıldı. Modern, klasik ve modüler mobilyalardan ofis mobilyalarına, oturma gruplarından bebek, çocuk, genç mobilyalarına, yataklardan aksesuarlara ve bahçe mobilyalarına kadar her türlü ihtiyaca yanıt verecek ürünlerin sergilendiği fuar 12 Kasım tarihine kadar devam edecek. Türk mobilyasının tasarım ve fonksiyonellik yönünden üstünlüğünün sergilendiği fuarda, kumanda, cep telefonu ile yönetilebilen akıllı yataklardan, öğretici ve eğitici genç odasına, masaj yapan, akıllı sehpası bulunan bazalara kadar pek çok inovatif ürün sergileniyor.

Sektör, dünyanın ilk 5 mobilya ihracatçısı arasında yer almayı hedefliyor

MOSDER Başkanı Nuri Öztaşkın açılışta yaptığı konuşmada mobilya sektörünün, Türkiye'nin 500 milyar dolarlık ihracat hedefine ulaşmasında stratejik bir öneme sahip olduğuna dikkat çekerek, şöyle konuştu: “Mobilya sektörü, özellikle son 10 yılda 7 kata yakın büyüyerek, yaklaşık 193 ülkeye kendi markalarıyla ürün ihraç eden ve cari açık vermeyen bir güç olmayı başardı. Eylül 2017 sonu itibarıyla açıklanan finansal sonuçlara göre; mobilya sektörü yılın ilk 9 ayında ihracatını yüzde 5 oranda artırarak 1 milyar 661 milyon dolara yükseltti. Furniture İstanbul mobilya sektörünün iç ve dış ticaretinin artmasında büyük rol oynuyor. Son iki yıldır yüzde 10’un altında seyreden ihracat rakamlarımızı, fuarımızla birlikte 2018 yılında yüzde 15’lere çıkarmayı hedefliyoruz. Ayrıca fuarın da etkisiyle 2017 sonunda 13.5 milyar dolar tüketim, 9.5 milyar dolar ise üretim rakamlarına ulaşılacağını ön görüyoruz. En önemli hedefimiz ise ülkemizin dünyanın ilk 5 mobilya ihracatçısı arasında yer almasıdır.”

“Furniture İstanbul, gerçekten tasarımın ön palana çıktığı bir fuar oldu”

CNR Holding Genel Koordinatörü Cem Şenel, mobilya sektörünün ihracatına ve iş hacmine destek olmak için 15 yıldır aralıksız mobilya fuarları düzenlediklerini belirterek, “CNR Holding olarak yılların da verdiği birikime dayanarak, ülkemizde üretilen mobilyaların dünya çapında tanıtılmasının çok önemli olduğu bilincine sahibiz. Sektöre büyük katma değer sağlayan markaların katılımı ile gerçekleştirdiğimiz fuarımızın, 2023 yılında 10 milyar dolar ihracat hedefleyen sektör için vazgeçilmez bir platform olacağını düşünüyoruz. Fuarımızı 60 bin metrekare alanda, 70 bin yerli ve yabancı ziyaretçi hedefi ile gerçekleştiriyoruz” diye konuştu. Mobilya sektöründe dışa açılmanın hız kazandığı son yıllarda kalite, marka ve tasarımın ön plana çıktığına dikkat çeken Şenel, “Bu anlamda Türk mobilyacılığı, dünya çapında pazar payını ortalamanın üstünde büyüten nadir sektörlerden biri olma özelliğini taşıyor. Furniture İstanbul’da Türk mobilyasının başarısını dünyaya sergilemeyi amaçladık. Bu anlamda da başarılı olduğumuza inanıyoruz. Furniture İstanbul, gerçekten tasarımın ön palana çıktığı bir fuar oldu” diye konuştu

Dünyaca ünlü markalara çalışan tasarımcıların çalışmaları fuarda sergileniyor

Furniture İstanbul’un tasarım alanında sektöre yol göstereceğini dile getiren Şenel, “2018-19 mobilya ve dekorasyon trendlerinin belirleneceği fuarımıza aralarında Louis Vuitton World Wide’ın dünyadaki mağazalarının ışıklandırmasını yapan Rogier Van Der Heide’nın da bulunduğu; Philips, Littala Grubu, Swarovski, Nokia, Martela, Finlayson, Konecranes ve Lumene, Delpozo, Nurus, Caster, Nike, Paşabahçe, D-Hotel Maris, Hotel Sheraton, Hotel Mandarin Oriental, Hotel Kuum, Hotel Adam&Eve, Münih ve Bernhard Design gibi dünyaca ünlü markalara çalışan tasarımcıların seminerlerine ev sahipliği yapacak. Design Stories seminerlerinde, Finlandiya, İtalya, İspanya, Hollanda ve Fransa’dan gelecek 14 tasarımcı, geleceğin dizaynları hakkında sunumlar yapacaklar. Bu tasarımcıların dünyaca ünlü markalar için yaptığı ve ödül alan çalışmaları fuarda sergiliyoruz.”

Furniture İstanbul’un mobilyaları yarışıyor

Furniture İstanbul’da sergilenen mobilyalar arasından tasarım yarışması da yapılıyor. 7 farklı kategoride yarışan ürünler, ETMK Başkanı Sertaç Ersayın, TMMOB İçmimarlar Odası Başkanı Emrah Kaymak, MSGSU İç Mimarlık Bölümü Öğr. Üyesi Yrd. Doç. Dr. Saadet Aytıs tarafından değerlendirilecek. Yarışmanın kazanan tasarımcıları fuarın ikinci gününde (8 Kasım) yapılacak ödül töreninde ödüllendirilecek.

Arsa-Arazi Haberleri

Çeşme'de İmara Açılan 439 Dönümlük Arsanın Sahipleri Belli Oldu
TOKİ Sattı, Büyükşehir Belediyesi Dava Açtı!
Tapusu Olana Devlet 'Kira' Ödeyecek
Bayraklı'da 375 Hektarlık Alan Orman Statüsünden Çıkarıldı
İZTO ve Bakanlık Anlaştı, Askeri Arazinin Devri Yapılacak