İzmir'de 5 Bin Konutun Dönüşümü İçin Proje Hazırlandı

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, 2021 bütçesi konuşmasında İzmir'de kentsel dönüşüm dahilinde ilk etapta 5 bin konut için proje hazırlandığını açıkladı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, 2021 bütçesiyle ilgili eleştirileri hakkında açıklamalarda bulundu. 

Deprem sonrasında İzmir’de tarihinin en büyük kentsel dönüşüm seferberliğini başlattıklarını vurgulayan Oktay, ilk etapta 5 bin konut için proje hazırladıklarını, vatandaşlara verdikleri kira ve taşınma yardımlarının da kesintisiz olarak devam ettiğini söyledi.

Oktay, "İzmir'de depremden ağır hasar almış ya da yıkılmış binaların yüzde 30'unun 1990-2000 yılları arasında, yüzde 70'inin ise 1990 öncesi yapılmış yapılar olduğunu görüyoruz. 2000 yılından sonra yapılan binalarda yıkım ya da hasar tespit edilmemiştir. Bu, 1999 depremi sonrası aldığımız tedbirlerin ve uyguladığımız yapı denetim çalışmalarımızın ne kadar isabetli olduğunu göstermektedir" dedi.

Emlak Gündemi Haberleri

Asce Gayrimenkul'den Pay Geri Alım Bildirimi
Emlak Konut GYO 2 milyar liralık kredi kullandı
Portekiz’de Konut Kredisi Hissesi 10 Yılın En Yüksek Seviyesine Ulaştı
Konut Kredisi Almak Mantıklı Mı? Güncel Konut Kredisi Faizleri
Emlak Sektöründe “E” Tabela Dönemi Başlıyor