İzmir'de Hangi Firmalar Aktif Proje Üretiyor? Hangi Firmalar Yatırımlarını Beklemeye Aldı?

İnşaat sektöründe yaşanan kriz nedeniyle arz azalırken birçok firma yatırımlarına ara verdi veya iş hacmini azalttı. Peki İzmir'deki markalı konut üreten inşaat firmaları bu dönemde ne yapıyor? Hangi firmalar aktif proje üretiyor...

İnşaat maliyetlerindeki artış, finansman maliyetinin artması ve konut fiyatlarının erişilemez rakamlara ulaşması, konut kredisi faizlerinin çok yüksek olması gibi nedenlerle inşaat firmalarının büyük bir kısmı yatırımlarını askıya alırken markalı konut üreten firmalar düşük hacimde olsa proje geliştirmeye devam ediyor.

Geçtiğimiz pazartesi günü İzmir'deki inşaat firmalarının güncel durumlarını paylaşmıştık. 

Paylaştığımız haberin devamı olarak İzmir'deki markalı konut üreticilerinin güncel durumunu paylaşmayı sürdürüyoruz. 

İşte İzmirli inşaat şirketlerinin güncel durumu...

MEGAPOL GROUP

İzmir'de en fazla kule inşaatı yapan Megapol Group son projesi olan Megapol İzmir projesi ile yüksek yapı inşaatına veda ediyor. Halkapınar'da 3 blok olarak yükselen 540 ofis ve 360 konuttan oluşan Megapol İzmir projesinin zemin katında ise çarşı yer alacak. Megapol Group bu projeden sonra yüksek yapı yapmayacağını ve yatay mimarili projelere yoğunlaşacağını açıkladı. 

VİVEN

Hem Bornova-Konak bölgesinde yüksek katlı yapılar hem de Çeşme'de yatay mimarili projeler inşa eden Viven aynı anda  8 proje yürütüyor. İzmir'deki ilk projesi olan Viven Vogue projesini teslim eden firma Bornova'da Viven Tower ve Viven Life, Konak'ta Viven Tower, Çeşme'de ise Viven Port Alaçatı, Viven Suites Çeşme, Viven Resort Çeşme, Viven Port Alaçatı Otel ve Viven Rise projesini hayata geçiriyor.

ÖZEMEKSAN

İki yüksek yapı projesi olan İkon Tower ve İkon Live projelerini tamamlayan Özemeksan İnşaat daha sonra  yatay mimariye yöneldi. Çiğli Sasalı'da İkon Selectum projesini 86 dönümlük arsa üzerinde hayata geçiriyor. Projede 76 villa yer alıyor. 

ÖNAYLAR GROUP

Son dönemde yeni kent merkezinde kule projeleriyle ön plana çıkan Önaylar Group İnci Tower projesini tamamladıktan sonra aynı bölgede 4 yeni projenin daha startını verdi. İnci Premium projesinde teslim aşamasına gelen Önaylar, İnci Smryna projesinin inşaatını sürdürürken İnci Center'de zemin iyileştirme çalışmaları devam ediyor. Ege Perla ve Mistral arasında kalan bölgede İzmir'in en yüksek kulesi olan İnci Mega da geçtiğimiz ay lansmana çıktı. 

PASSA YAPI

Passa Nova projesini tamamladıktan sonra yüksek montanlı projelere başlamayan Passa Yapı bu dönemde yatay mimariye yöneldi. Sasalı'da Passa Riva, Kemalpaşa'da Passa Vadi projesini hayata geçiren Passa Yapı Bornova ve Çiğli'de arsa yatırımları yaptı. Bu bölgelerde binlerce konut yapmayı hedefleyen firma piyasaların normalleşmesini ve faiz oranlarının düşmesini bekliyor. 

MİRAY İNŞAAT

Swissotel Residences Çeşme projesini Dilek Holding ve Za Madencilik ile birlikte bitiren Miray İnşaat hem yap-sat hem de taaahüt alanında yatırımlarına devam ediyor. Taahhütte Kartepe Terminal Projesini sürdüren firma Karşıyaka'da denize sıfır kentsel dönüşüm projesine başlarken yine Karşıyaka bölgesinde yeni bir projeye hazırlanıyor.

ALTUN 

Buca'da 1.200 dairenin inşaatını bitiren Altun Yapı ilçenin en büyük projesi olan Altun Yaşam İzmir'i Tınaztepe mahallesinde hayata geçiriyor. Aynı zamanda Buca'nın ilk AVM'sini de içerisinde barındıran proje 442 rezidans ve 81 mağazadan oluşuyor. Projeyi 2025 yılının sonunda teslim etmeyi planlayan firma daha sonra aynı bölgede en az 1.000 konutluk yeni bir projeye daha başlayacak. 

ÜMSAN

İzmir'de en çok proje üreten firmalardan olan Ümsan İnşaat Bayraklı Manavkuyu bölgesinde 3 farklı projede toplam 115 daire 5 dükkan inşa ediyor. Karşıyaka Atakent'te 38 daire 3 dükkan, İmbatlı bölgesinde 80 daire 6 dükkan yapıyor. Forum Bornova'nın içinde Egean Loft projesinin 2.etabında metrekareleri 180-270 arasında değişen 10 adet 4+1 yapan Ümsan, Bornova Evka 3'te 60 konutluk proje yaparken Narlıdere Limanreis'te 2 villalık butik bir proje hayata geçiriyor. Geçen yıl Kuşadası Kadınlar Plajında bulunan 105 odalı Asena Otelin mülkünü satın alan firma kiralama anlaşması bittiğinde Kuşadası'nın en iddialı projelerinden birini hayata geçirecek.

SİRİUS YAPI

Çiğli bölgesinde projeler  geliştiren Sirius Yapı, Sirius Loft projesinden sonra Sirius Florida projesine başladı. 5 blokta 181 dairenin yer aldığı Sirius Florida sağlam zemini ve 1,2 olan güvenlik katsayısı ile dikkat çekiyor. 1+1, + 2+1 ve 3+1 daire seçeneklerinin yer aldığı projenin 2025 yılının sonunda tamamlanması hedefleniyor.

VERYERİLER

1965 yılından beri inşaat sektöründe olan ve bugünkü Alaçatı konseptinin oluşmasında öncülük eden Veryeriler İnşaat, uzun yıllar Çeşme'de proje geliştirdikten sonra rotasını Urla'ya çevirdi. Çeşme'de aktif projesi bulunmayan Veryeriler, Urla 3 ayrı proje yürütüyor.

SALMAN YAPI

Gaziemir bölgesinde aktif olarak en fazla konut yapan inşaat şirketi olan Salman Yapı, 30 konuttan oluşan Hilpark Residence projesi ile 48 konuttan oluşan Nobili Park Hill 2. etap projelerini teslim etti. Gaziemir'in en büyük projesi olan 690 konutluk Royal Life Gaziemir projesinde inşaat çalışmaları devam ederken projenin 24 ayda tamamlanması planlanıyor. 

SAYGIN A.Ş.

Tüm yatırımlarını Urla Gülbahçe'ye kaydıran ve bu bölgede etaplar halinde 1.000'in üzerinde konut inşa etmeyi planlayan Saygın A.Ş. bazı projelerinde  teslim aşamasına gelirken bazı projelerde inşaat çalışmalarını yürütüyor. Firma, birkaç yıl boyunca bu bölgede aktif olarak konut üretmeye devam edecek. 

ANDA YAPI

Çeşme Reisdere'de 28 rezidans, Urla'da ise 6 villalık proje bitiren Anda Yapı, Alaçatı'da 24 bağımsız bölümden oluşan proje ve Urla'da 4 villalık butik projenin inşaatına devam ediyor. Bornova'da 160 konutluk yeni projenin inşaatına yıl sonunda başlamayı planlayan Anda Yapı 2025'in ilk yarısında Çanakkale'de 120 küçük sanayi dükkanından oluşan projeye de başlayacak.

GÜRKAYALAR

Gürkayalar Tema projesini teslim eden Gürkayalar İnşaat 98 konutluk Gürkayalar Konsept projesinde de teslim aşamasına geldi. Karşıyaka’da 15 konutluk butik bir projenin temelini geçen hafta atan firma Çiğli ve Menemen’de hayata geçireceği yeni projelerle 300’e yakın konut inşa edecek.

ERVANLAR İNŞAAT

1975 yılından beri inşaat sektöründe taahhüt projelerinde  yer aldıktan sonra 2018 yılında tamamen yap-sat projelerine yönelen Ervanlar İnşaat, Çiğli ve Bergama'daki projelerini tamamladıktan sonra yatırımlarını beklemeye aldı. Kuşadası'nda arsa yatırımı yapan firma burada 300'e yakın konut inşa edecek. 

LUVİ GRUP

Sevye Mimarlık, Tankar Akaryakıt, KarYapı, Luna Elektrik ve Fırat Group ortaklığıyla kurulan Luvi Grup Urla'daki projesinin ardından Seferihisar'da Luvi Seferihisar projesini hayata geçiriyor. Narlıdere'de de yeni projeye başlayacak olan firma ağırlıklı olarak yarımada bölgesinde katma değerli projeler geliştirecek. 

Emlak Gündemi Haberleri

EGEMDER’den Elektronik İlan Doğrulama Sistemi Semineri
İzmir’de İlçe İlçe Konut Fiyatları Hesaplandı
Batı Çim’in Aliağa’daki Hazır Beton Santrali Projesi İptal Edildi
İşGYO’dan 2.7 Milyar TL’lik Gayrimenkul Satışı
Ev Alım-Satımda Usulsüzlüğe 6 Milyon Lira Ceza Geliyor!