Kalekim Kuzey Afrika ve Balkanlarda Üretime Başlayacak

Balıkesir’de hayata geçirdiği yapı kimyasalları ve boya fabrikasıyla üretim kapasitesini artıran Kalekim; yurtdışı pazarlarda da yerinde üretime yönelerek küresel bir marka olma yolunda hızla ilerliyor.

Bu yıl 62. yılını kutlayan Türkiye’nin köklü sanayi kuruluşu Kale Grubu şirketlerinden Kalekim, yapı kimyasalları sektöründe Türkiye’de birinci sırada yer alıyor. Yurt içinde 7 ilde 7 fabrika, 500 çalışan, yaklaşık 700 bin ton ürün satışı ve 400 milyon lira ciroya ulaşan Kalekim, bugün Türkiye’de yüzde 50’nin üzerinde pazar payı ile sektörde liderliğini koruyor.

Kalekim ürünlerini 80 ülkede tüketiciyle buluşturuyoruz

“Türkiye’de neredeyse her iki yapıdan birinde ürünlerimizin kullanılması da Kalekim’e duyulan güvenin göstergesidir” diyen Kalekim Genel Müdürü Altuğ Akbaş, küresel bir marka olma yolunda hızla ilerlediklerinin altını çizerek, şunları söyledi: “Bugün dünyanın pek çok yerinde güçlü bir dağıtım ağıyla, ürünlerimizi 80 ülkede tüketici ve profesyonellerle buluşturuyoruz. İhracatımızın yüzde 6'sını Avrupa Birliği ülkelerine, yüzde 35'ini Ortadoğu'ya, geri kalanını tüm dünyaya gerçekleştiriyoruz. Yurtiçindeki konumumuzu, yurtdışındaki faaliyetlerimizle daha da güçlendirmeyi hedefliyoruz.”

Kuzey Afrika ve Balkanlar’da da üretim yapacağız

Yurtdışı pazarlarda, farklı açılımlara ağırlık vererek yerinde üretime yöneldiklerini vurgulayan Altuğ Akbaş, “2016 yılında Kenya’da bir yatırım projemiz başladı. Burada yerel işbirlikleri kurarak, lisanslı üretim ve formül transferiyle faaliyet gösteriyoruz. Afrika’da başlattığımız yatırımlarımızı, şimdi Kuzey Afrika’da Cezayir ve Balkanlar’da Arnavutluk’ta sürdüreceğiz. Bu bölgelerde de yatırım ortaklığı modeliyle ilerleyeceğiz. Bir sonraki çember Batı Afrika ve Avrupa olacak” diye konuştu.

İleri teknolojiye sahip fabrikamızla üretim kapasitesini artırdık

Kalekim’in Balıkesir’deki fabrika yatırımıyla üretim kapasitesini artırdıklarını belirten Altuğ Akbaş, “45 milyon lira yatırımla hizmete açtığımız 7’nci fabrikamızda, her türlü yapı kimyasallarını kapsayan seramik yapıştırıcıları, derz dolguları, su ve ısı yalıtım malzemeleri, iç ve dış cephe boyaları, dekoratif boya ve sıvaları üretmeye başladık. Emek yoğun işten otomasyon ve teknoloji yoğun üretime geçtiğimiz Balıkesir’deki fabrikamızla toplam ciro hedefimiz ise 100 milyon lira seviyesinde. Boya üretimine ağırlık verdiğimiz yeni fabrikamızda, boya alanında üretimi tek merkeze toplayıp büyüterek yeni bir faza geçtik” dedi.

Perakendede yeni bir dönem: ‘Boya internette”

Kalekim olarak, yepyeni bir iş modeliyle hayata geçirdikleri Bi’Boya markası ile sektöre yeni bir soluk getirdiklerini belirten Altuğ Akbaş, “Uzun çalışmalar ve araştırmalar sonucunda, boya sektöründe yepyeni bir adım attık ve tüm boya ürünlerimizi Bi’Boya markasıyla üretmeye başladık. Dijital alanda yeni bir yaklaşımla ve her yönüyle düşünülmüş uygulamalarımızla tüketiciyle buluşan Bi’Boya, perakendede yeni bir dönem başlatıyor. ‘Boya iternette’ sloganıyla pazara sunduğumuz Bi’Boya, sadece bir boya markası olmanın ötesinde, ülkemizde online satış yapan bir boya platformu oldu” diye konuştu.

İnşaat Malzemeleri Haberleri

Arda Elektrik’in 2024 Yılı Yurtdışı Rotası Rusya ve Japonya Oldu
Medcem Çimento 2023 Sürdürülebilirlik Raporu’nu Kamuoyuyla Paylaştı
İnşaat Maliyet Artışı Son 3,5 Yılın En Düşük Seviyesinde
İnşaat Malzemesi Üretimi Üçüncü Çeyrekte Düştü
Batıçim’in Yeşil Çimento Projesi’ne Sürdürülebilirlik Ödülü