Kamu-Özel Sektör İş Birliğiyle Kiralar Yarı Yarıya Düşebilir

Gayrimenkul Yatırımcıları Derneği Başkanı Neşecan Çekici, kamu-özel sektör işbirliği ile erişilebilir konut üretilmesi gerektiğini söyledi

Gayrimenkul Yatırımcıları Derneği (GYODER) Başkanı Neşecan Çekici, son yıllarda ev sahipliği oranının düştüğünü ve kiracı sayısının yükseldiğine değinerek kamu-özel sektör işbirliği ile erişilebilir konut üretilmesi gerektiğini söyledi.  Posya Gazetesi'nde yer alan habere göre; GYODER’in geliştirdiği ‘Yeni Konut Modeli’ni kamu ile görüşmelere devam ettiklerini aktaran Çekici, “Bugün arsa maliyetleri ile özel sektörün erişilebilir konut üretmesi imkansız. Bu modelde devletten bir tek şey istiyoruz: ‘arsa’. Burada yapılacak konutlarla kiralar yarı yarıya düşebilir” ifadelerini kullandı.

1 YIL İÇİNDE DOĞAL DENGELER OLUŞACAK

İki yılda uygulanan yüzde 25 kira artış uygulamasının konut sektörünü bozduğunu söyleyen Çekici, şunları söyledi: “İki yıl uygulanan yüzde 25 zam sınırı hem piyasayı hem de sosyal barışı bozdu. Bu durumun verdiği zararı birkaç yıl yaşayacağız. Bugün piyasada eski kiracının ödediği sözleşme rakamı ile piyasa kirası arasında ciddi makas var. Şu an bir düzeltme döneminin içindeyiz. 1 yıl içinde doğal dengelerin oluşacağını düşünüyorum” dedi.

ZİRVE 6 KASIM’DA

GYODER’in 19. Gayrimenkul Zirve’si 6 Kasım’da Rixos Tersane’de yapılacak. Neşecan Çekici, “Bu yıl derneğimizin 25. yılını kutlamak üzere 5 Kasım’da Taşkızak’ta üyelerimizi, iş dünyasının önde gelen isimlerini bir araya getiren bir kutlama yapacağız. Geceden elde edilecek gelir de Darüşşafaka’nın ‘Eğitim Bizden, Yuva Sizden” kampanyasına aktarılacak” dedi.

Emlak Gündemi Haberleri

Kıbrıs’a Yatırımda Geç Kalan Kaybeder
İzmir Kira Artışında İlk Sırada Yer Aldı
Bakan Bolat: 1.007 Emlakçıya 101 Milyon Lira İdari Para Cezası Verildi
İngiltere'de Konut Fiyatları Arttı
Kurum: 200 Bin Konut Teslim Edilecek