Kıbrıs’a Yatırımda Geç Kalan Kaybeder

KKTC, yerli ve yabancıların ilgi odağı oldu. Türk vatandaşlarının konut hakkı üçe çıkarıldı. Kıbrıs hükümeti Türklerin adaya sahip çıkmasını ve yatırım yapmasını istiyor. Gayrimenkul uzmanları Ada’ya yatırımda geç kalınmamasını öneriyor

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC), son yıllarda yüksek döviz kira getirisi, yapılan yatırımların 7-12 yıl gibi kısa sürelerde geri dönmesi, düşük suç oranı ve yılın sadece birkaç haftası hariç güneşli havasıyla yatırımcıların gözdesi haline geldi. Paradergi'de yer alan habere göre; stratejik konumunun getirdiği avantajlarla birlikte, yerli ve yabancı yatırımcılara güvenli bir yatırım alternatifi sunan Ada, iş ve yaşam kalitesinin yüksekliğinin yanı sıra KKTC hükümetinin sunduğu çeşitli teşviklerle de iyiden iyiye ilgi görmeye başladı. Kıbrıs'ın toplam altı ilçesi bulunuyor. Bunlar; Lefkoşa, Girne, Gazimağusa (Kapalı Maraş), Güzelyurt, İskele ve Lefke. Gayrimenkul uzmanlarına göre özellikle Girne ve İskele bölgesi yatırımcılara en çok kazandıran yerler. Bunun yanında diğer ilçelerde de konut sayısında hızlı bir artışın olduğu belirtiliyor. Türk müteahhitlerinin yoğun ilgi gösterdiği Kıbrıs'ta konut fiyatları Türkiye'ye kıyasla daha uygun. Uzmanların verdiği bilgilere göre, konutun dışında arsalara olan talep de çok. Özellikle turistik bölgelerdeki arsaların, yüksek talep nedeniyle sürekli olarak değer kazandığına işaret ediliyor. Bu durum, yatırımcıların karlı bir döviz getirisi elde etmesini sağlıyor. Kıbrıs'ta arsa yatırımı yapmak, aynı zamanda yatırımcıların emeklilik dönemlerini de güvence altına alıyor. Uzmanlar, Ada'da yapılan arsa yatırımlarının uzun vade için son derece cazip olduğunun altını çiziyor. Ayrıca, arsanın üzerine konut ya da ticari bir bina yaparak kira geliri elde etmek de önemli bir seçenek. Arsalar kat karşılığında inşaat firmalarına verilerek, gayrimenkule dönüştürülebiliyor.

YAKLAŞIK YÜZDE 92 ARTTI

EVA Gayrimenkul Değerleme yetkilisi Eylül Helin Gül, "KKTC genelinde konut fiyatları pandemi sonrası önemli bir artış gösterdi. Son üç yılda dünyada yaşanan gelişmeler de yatırımcıların ilgisini artırdı. Kıbrıs'ın lider emlak platfomu 101evler.com verilerine göre, KKTC genelinde, konut fiyatlarının pound cinsinden son üç yıldaki artışı yaklaşık yüzde 92. Özellikle Girne Merkez bölgesindeki konut fiyatları pound cinsinden son üç yılda yaklaşık yüzde 96'lık bir artış gösterdi" diyor.

GAZİMAĞUSA VE İSKELE BÖLGESİ REVAÇTA

Kıbrıs'tan ev almanın bir avantaj olduğunu vurgulayan gayrimenkul uzmanlarından biri de Kıbrıs Altın Emlak Temsilcisi Vedat Kolçak. Hatta Kıbrıs'ın bazı bölgelerinin yatırım amaçlı alındığında çok fazla kar edilebileceğinin de altını çiziyor. Bu açıdan Gazimağusa (Kapalı Maraş) ve İskele bölgelerinin hem yatırım amaçlı hem de lokasyon olarak en iyi tercihler olabileceğine vurgu yapıyor. Kolçak; "Aldığınız evi kiraya vererek kısa sürede gelir elde edebilirsiniz. Tatil amaçlı istediğiniz zaman Kuzey Kıbrıs'a gelerek yer sorunu olmadan tatilinizin keyfini çıkartabilirsiniz. Bu güzel ada ülkesi sadece tatil için değil, yaşamak için de muhteşem olanaklar sunuyor. Buradan ev almanın en büyük avantajı uygun fiyat fırsatlarını yakalamaktır. Lüks villa gibi konut seçeneklerini çok iyi fiyatlara bulmak mümkün" açıklamasında bulunuyor. Özellikle emlak piyasası anlamında sürekli gelişme gösteren bölge, yeni yapılan konut projelerinde herkesin arzuladığı seçeneklerle lüks ve konforlu yaşam alanları sunuyor. Aynı zamanda denizi ve doğasıyla yatırımcılara pek çok seçenek vaat ediyor.

 

 

Emlak Gündemi Haberleri

İzmir Kira Artışında İlk Sırada Yer Aldı
Bakan Bolat: 1.007 Emlakçıya 101 Milyon Lira İdari Para Cezası Verildi
İngiltere'de Konut Fiyatları Arttı
Kurum: 200 Bin Konut Teslim Edilecek
Euro Bölgesi Ağustos Ayı İnşaat Üretimi Yıllık Bazda Geriledi