İzmir'de kentsel dönüşüm acil ihtiyaçlardan bir tanesi. Özellikle Konak, dönüşümün başlaması gereken ilçelerin başında geliyor. Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu meclis toplantısında dönüşüm ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.
OFİSLERİN AÇILMASI GÜNDEMDE
Kentsel dönüşüm çalışmalarının 'görünür' bir yerden, İzmir Büyükşehir ve Egeşehir ile başlayacağını belirten Mutlu, şu ifadeleri kullandı: “Kentsel dönüşümde Güney Mahallesinde uygulamalarımızı yaptık. Son derece hareketli geçen katılım toplantısını geçtik. 20 yıldır yapılmayan uygulamaları yaptık ve başlatıyoruz. Beştepeler ile ilgili Büyükşehir ile güzel bir çalışmamız var Egeşehir ile. Büyük bir adada ilk dönüşümün avam projeleri hazırlanıyor. İlk hak sahipleri ile çalışılmaya başlanacak. Ofislerin açılması gündemde. Bunun için pek çok yatırımcı ile görüşülüyor. Türkiye'de konut satışı sıfırlandı. Durdu! Ülkemizdeki ekonomik krizin boyutunu tam masaya yatırmadan ne kentsel dönüşümü konuşabiliriz ne başka bir şeyi."
YATIRIMCILARI DAVET ETTİ
"Büyük yatırımcıyı da davet ediyoruz, küçük yatırımcıyı da ancak satış ortamının durması sürecinde yanaşmıyorlar" diyerek sözlerini sürdüren Mutlu, "Bu nedenle ilk Büyükşehir ile başlayalım dedik ve çalışma içindeyiz. 2 gün önce Cemil Başkan ile konuştuk, kentsel dönüşüm mutlaka Beştepeler'de özellikle Yeşildere'de görünür bir yerde başlayacak. Buna moral olarak hepimizin ihtiyacı var. Bütçesini tamamı personel giderine ayrılan bir belediye... Ben bunun sürdürülemeyeceğini zaten söylüyorum. Bunu sendikalar ile de çalışan arkadaşlarla da konuşuyoruz. Mutlaka gelir artırıcı faaliyetler gerekiyor. Bununla birlikte çok daha farklı Konak’ı göreceğiz önümüzdeki dönemde" ifadeleri kullandı.