Konut Krizine Karşı Özel Sektör Teşviki Önerisi

GAPAS Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Halit Sönmez, konut krizini aşmak için özel sektöre vergi teşviki ve kiralama desteklenmesi önerdi

Gayrimenkul Pazarlama ve Satış Profesyonelleri Derneği (GAPAS) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Halit Sönmez sektördeki son gelişmelerle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Sondakika.com'da yer alan bir habere göre; İngiltere hükümetinin, konut krizine çözüm amacıyla ülke genelinde yeni yerleşim bölgeleri oluşturmayı hedefleyen bir konut programı başlattığını da hatırlatan Halit Sönmez "Hükümetten yapılan açıklamada, program kapsamında 100'den fazla proje başvurusu alındığı ve her yeni alanın en az 10 bin konut kapasitesine sahip olacak. Toplam 1,5 milyon yeni konutun inşa edilmesinin planlandığı projede, uygun fiyatlı konutların yanı sıra sağlık ocakları, okullar, toplu taşıma hatları ve yeşil alanlar gibi altyapı yatırımları da hayata geçirilecek. Sürecin hızlandırılması için "Yeni Konut Hızlandırıcısı" programının devreye alındığı, bu sayede 20 bin konutluk projenin önündeki bürokratik engeller kaldırıldı" dedi.

DÜŞÜK MALİYETLİ KONUT ÜRETİLMELİ

Sönmez, barınma krizinin çözümü için kira piyasasının desteklenmesi gerektiğine vurgu yaparak, "Özel sektör vergi teşvikiyle düşük maliyetli konut üretmeli. Devlet, arsayı sağladığında, bu konutların düşük ve orta gelirli kesime satılması veya kiralanması yönünde teşvik mekanizmaları oluşturulmalı" ifadelerini kullandı. Gayrimenkul sektöründeki erişilebilir konut politikalarına destek olmak amacıyla Emlak Konut GYO, yeni bir kampanya başlattı. Emlak Konut'un başlattığı kampanyadaki faiz oranlarının piyasa koşullarına göre makul olduğunu belirten Halit Sönmez, düşük faizli kredi uygulamasının sektör geneline yayılması gerektiğini vurguladı.

Emlak Gündemi Haberleri

Suriye'de İnşaat Malzemesi Sektörü Önemli Rol Oynayacak
Ankara'da Geleceğin İnşaat Mühendisi ve İnşaat Mühendisliği Çalıştayı Yapılacak
GYODER Fransa'ya 'Yeniden Türkiye' Çıkarması Yapacak
İş GYO'dan 5.6 Milyar Liralık Gayrimenkul Satışı
Rönesans Gayrimenkul Yatırım'ın Gelirleri 9,6 Milyar TL’ye Çıktı!