Mahir Eller Atölyesi!

2012 yılından bu yana Menemen Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren Atölye Yapı’nın kalifiye personelleri, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı tarafından başlatılan ‘Mahir Eller’ projesi kapsamında sektörde çalışanlara eğitim veriyor.

Bülent Durmazer, Mutlu Şentuna ve Murat Gündar tarafından kurulan Atölye Yapı doğrama, mobilya, müteahhitlik ve klima sektörlerinde faaliyet gösteriyor. Atölye Yapı çatısı altında 3 firma daha faaliyet gösteriyor. Atölye Yapı, şirketin ana faaliyet alanı olan doğrama ve cephe sistemlerinde imalat gerçekleştirilirken, Adiz Yapı mobilya sektöründe faaliyet gösteren firmalara yan sanayi tedarikçisi olarak hizmet veriyor. MBM Yapı ismiyle müteahhitlik faaliyetlerine başlayan şirket, yarımada bölgesinde villa projeleri üretecek. Yeni kurulan DGS iklimlendirme şirketi ise Gree klimanın Ege Bölge Distribütörlüğünü üstlendi.

Sektörün en yetişmiş ustaları

Sektörde 25 yıllık bir geçmişleri olduklarını ifade eden Atölye Yapı kurucu ortağı Bülent Durnazer, “Firma olarak 11. yılımızı doldurduk. Kemikleşmiş, sağlam bir kadromuz var. Sektörün en yetişmiş ustalarıyla beraber çalışıyoruz. İmalat, montaj ve teknik ofiste çalışan herkes olabildiğince bilgi sahibi. Firma olarak tüm çalışanlarımızdan inisiyatif kullanmalarını istiyoruz. Her şeyi yöneticilere danışmalarını çok doğru bulmuyoruz. Teklif hazırlığında bile personelimiz projeyi yorumlar, projede bir yanlış gördüğünde yöneticilere sormadan karşı tarafla iletişime geçip uyarılarda bulunur. Firma olarak en büyük artımız bu. Sürekli yorum yapıyoruz. İşimizi çok doğru yapıyoruz. Her gün yeni bir şeyler eklemeye çalışıyoruz. Firmamızla ve çalışanlarımızla gurur duyuyoruz” dedi.

Öğretmenlik yapıyoruz

Bülent Durmazer, çalışma arkadaşlarımızın kendilerini geliştirebilmesi için sürekli eğitimler düzenlediklerini ifade etti. Artık eğitim alan değil eğitim veren bir şirket konumuna geldiklerini belirten Durmazer sözlerini şu şekilde sürdürdü, “Sanayi ve Ticaret Bakanlığı’nın ‘Mahir Eller’ projesine katıldık. İmalat ve uygulama alanı oluşturduk. Bakanlığın yönlendirdiği firma çalışanlarına eğitim verdik. Bir bakıma sektöre öğretmenlik yaptık. Çok başarılı bir proje oldu. Bu çalışma dönem dönem devam ediyor. Bakanlıktan talep geldikçe eğitimlerimizi sürdürüyoruz.”

Montajda sorumluluk fazla

Atölye Yapı’nın teklif hazırlama, imalat ve montaj aşamalarında 55 kişilik ekip ile hizmet verdiğini belirten Durmazer, “İşin en zor kısmı, satış ve pazarlama. Her müteahhitin farklı bir anlayışı ve beklentisi var. Günün sonunda herkes fiyata bakıyor. Fiyata bakanları iki gruba ayırıyorum. Birincisi fiyata bakarken ürünün niteliğini ve kalitesini dikkate alanlar. Buna dikkat eden çoğunluklu bir kesim var.  İkincisi ise Her sektörde olduğu gibi sadece fiyata bakıp işini en ekonomik şekilde halletmeye çalışanlar. Biz ikinci grupta hiç yokuz. Bizler her şeyi detaylıca inceleyip analiz edebilen firmalarla çalışabiliyoruz. Doğru fiyatı vererek doğru projelerde yer almaya gayret gösteriyoruz. İşi aldıktan sonra imalatı doğru yapmak gerekiyor. En son montaj geliyor. Montajı yaparken imalattaki ve hesaptaki hataları görebiliyoruz. Montajda sorumluluk daha fazla” sözlerine yer verdi.

İnşaat Malzemeleri Haberleri

Arda Elektrik’in 2024 Yılı Yurtdışı Rotası Rusya ve Japonya Oldu
Medcem Çimento 2023 Sürdürülebilirlik Raporu’nu Kamuoyuyla Paylaştı
İnşaat Maliyet Artışı Son 3,5 Yılın En Düşük Seviyesinde
İnşaat Malzemesi Üretimi Üçüncü Çeyrekte Düştü
Batıçim’in Yeşil Çimento Projesi’ne Sürdürülebilirlik Ödülü