Mesudiye ve Palamutbükü’ne İmar Planı Müjdesi

MUĞLA’nın Datça İlçesi’nde, Yaka ve Cumalı mahallelerinin sınırları içerisinde kalan, bölgenin turizmdeki gözbebeği Palamutbükü Mevkisi ile Mesudiye Mahallesi, nihayet imar planını kavuşuyor.

Bakanlar Kurulu kararı ile 1990 yılında Özel Çevre Koruma Bölgesi ilan edilmesinden buyana, 26 yıldır plansızlık yüzünden çarpık yapılaşmanın yaşandığı Palamutbükü ve Mesudiye’nin imar planları için düğmeye basıldı. 1/25 binlik planlarının yürürlüğe girmesinin ardından, 1/5 bin ve 1/1000’lik imar planları için ihale yapıldı.

Datça Belediye Başkanı Gürsel Uçar, Datça Belediye Meclisi’nin Ağustos ayı olağan toplantısında yaptığı konuşmada, 26 Temmuz’da yapılan ihale ilgili açıklamalarda bulundu. Uçar, "26 Temmuz’da yapılan ihaleye 3 firma girdi. Firmalardan biri teminatını yetersiz yatırdığı için ihaleye katılamadı. İki firmanın iştirakiyle yapılan ihaleyi, ’Atölye 70’ isimli bir şirket kazandı" dedi.

 ARALIK AYI SONUNA KADAR BİTECEK

 Palamutbükü 1/5 bin ve 1/1000’ lik planlar için 170 bin TL, Mesudiye için ise, 1/5 bin ve 1/1000’lik planlar için 155 bin TL olmak üzere, toplam 325 bin TL bedelle firmanın ihaleyi aldığını belirten Uçar, " Diğer katılımcılardan itiraz olmadı. Yasal olarak 10 günlük süreci bekliyoruz. Yer teslimi yaptıktan sonra çalışmalar başlayacak. Planların, Aralık ayı sonuna kadar bitmesi gerekiyor. Umarım firma bu süreç içerisinde planlarını yapar, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na teslim ederiz diye düşünüyorum" dedi.

 EN KÖTÜ PLAN PLANSIZLIKTAN İYİDİR

 Palamutbükü ve Mesudiye imar planlarının yaparken; özellikle turizmin yoğun olduğu Ovabükü ve Palamutbükü gibi yerlerde bir takım sıkıntıların yaşanacağını ifade eden Uçar, "Ancak en azından, Yaka ve Cumalı Mahalleleri ile Mesudiye Mahallesi’ne bağlı Avlana, Damarası, Döşeme, Mezgit’te planlar daha çabuk sürede uygulanır diye umut ediyorum. En kötü plan, plansızlıktan daha iyidir. Geç de kalsa, bu aşamaya gelinmesi sevindiricidir. Sonuçta bu planlar yapılmadığı süre içerisinde sıkıntılar aşılamıyordu. Plan olmadan, kanalizasyon çalışmaları yapılamıyordu" diye konuştu.

 TURİZM CENNETİ KORUNACAK

 Mesudiye, Ovabükü, Palamutbükü gibi turistik yerlerin biran önce kanalizasyona kavuşması gerektiğini hatırlatan Uçar, "Umarım planlar biran önce tamamlanır ve geleceğin tehlikesi olarak gözüken, denizlerimizin kirlenmesi önlenir. Arıtma tesislerini yaparak, turizm cenneti olan bu bölgeyi bozulmadan koruma altına almış oluruz. Plancı, Mesudiye ve Palamutbükü’nü dolaşıp, gezmeli. Bir yeri görmeden plan yaparsa o plan, çok doğru sonuç vermez. Buralardaki mevcutları koruyarak plan yapmaya kalkarsak, hiç plan yapamayız. Kaçak yapıları dikkate alarak, oralarda plan yapmaya kalkarsak, planı çok iyi oturtamayız. Mutlaka kayıplar olacaktır" dedi.

İmar Haberleri

Alsancak Tarihi Elektrik Fabrikasına 30 Katlı Gökdelen İmarı!
Çeşme'de Denize Sıfır 33 Dönüm Araziye Turizm ve Günübirlik Tesis İmarı!
Emsal Artışı Vahim Bir Hata!
Çeşme'de Denize Sıfır 7 Hektarlık Sit Alanı Yapılaşmaya Açıldı
Alaçatı'da 93 Dönüm Arazi İmara Açıldı