Mobilya Sektöründen İsrail Çıkarması

İstanbul Mobilya, Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Başkanı Ahmet Güleç, “İsrail’le olan ihracatımızda ilk 7 aylık dönemde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 10’un üzerinde bir artış söz konusu" dedi.

Dünyanın 13. büyük üreticisi durumunda bulunan ve dış ticaret fazlası veren Türk mobilya sektörü, Covid-19 pandemisi nedeniyle ülke ziyaretlerini, tanıtım organizasyon ve çalışmalarını büyük oranda dijital ortama taşıdı. Ortadoğu’da Akdeniz kıyısında yer alan ve ekonomik büyüklüğü 373.7 milyar dolar olan İsrail’e düzenlenen sanal ticaret heyeti, 14-16 Eylül tarihleri arasında İstanbul Mobilya, Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği organizasyonu ile gerçekleştirilecek.

İstanbul Mobilya, Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Güleç, Mobilya sektörü açısından İsrail pazarının oldukça önemli olduğunu dile getirirken konuya ilişkin şunları kaydetti; “Pandemi sonrası mobilya sektörü olarak toparlanma gördüğümüz en belirgin pazarlardan birisi de İsrail. Bu ülkeye, geçen yılın ilk yedi ayında mobilya ihracatının 75 milyon dolar olarak gerçekleşti. Bu yıl ise Mart, Nisan ve Mayıs aylarındaki durağanlığı göz önünde bulundurduğumuzda ilk yedi aylık dönemde 84 milyon dolar ihracat gerçekleştirdik. İsrail’le olan ihracatımızda yüzde 10’un üzerinde bir artış gözlemliyoruz. Haziran, Temmuz aylarındaki toparlanmanın devam etmesi ile İsrail pazarı bu yılın sonuna kadar mobilya sektörümüz için geçmiş yıllardaki gibi bu yıl da önemli pazarlardan birisi olacak.” ifadelerini kullandı.

‘Bu yıl 400-450 milyon dolar bandına yerleşir’

İsrail’in her yıl mobilya sektörümüzün ihracatındaki payının az da olsa artarak devam ettiğini söyleyen Ahmet Güleç, sözlerine şöyle devam etti: “İsrail’e geçen yılın tamamında 125 milyon dolar olarak gerçekleşen ihracat, mevcut potansiyelin çok altında. Ancak son yıllarda ticari ilişkilerde görülen hareketlilik ile birlikte 2020 yılında 140-150 milyon dolar olması beklenebilir. İhracatımızın çok kısa zamanda 250 milyon dolara, sonrasında ise toplam ihracatımızın yüzde 10’unu kapsayacak şekilde 400-450 milyon bandına yükselmesi bekleniyor. Sanal Ticaret heyetleriyle birlikte sektörümüzün pandemiden en az hasar ile toparlanması ve hedeflenen ihracat rakamlarına ulaşması son derece önemli. Bu çalışmalar doğrultusunda gerçekleştirdiğimiz sanal ticaret heyetleri büyük önem taşıyor. Ve ilerleyen dönemlerde bu alandaki çalışmalarımız tüm hızıyla devam edecek. ” açıklamalarında bulundu.  

Sektörel Haberleri

Enka İnşaat (ENKAI) Hisseleri İçin Yeni Hedef Fiyat Tahmini Açıklandı!
Peker GYO’dan (PEKGY) Bedelli Sermaye Artırımı Kararı
İnşaat Sektöründe Ciro Arttı!
SPK, Akfen İnşaat'ın Halka Arzına İzin Verdi
Kira Fiyatlarına Yetişemeyenler Paylaşımlı Evlerde Yaşıyor