Müteahhitlere 'Birleşerek Büyük İnşaatlar Yapın' Çağrısı

İzmir Müteahhitler Derneği'nin (İMDER) gerçekleştirdiği yönetim kurulu toplantısına konuk olan Müteahhitler Federasyonu (MÜFED) Başkanı Necip Nasır, müteahhitlerin birleşerek büyük montanlı ve kaliteli projeler yapmaları gerektiğini söyledi.

İsmail Kahraman’ın başkanlığını yaptığı İMDER üyelerine hitap eden Necip Nasır, sivil toplum kuruluşlarının örgütlü ve güçlü yapılar olduğunu belirterek sektörün sorunlarını tespit etmek ve çözüm üretmek için ilgili bakanlıklarla görüşme halinde olduklarını söyledi.

Necip Nasır giderek artan rekabet koşullarına karşı dernek üyelerine güçbirliği çağrısında da bulunarak kurumsal bir yapıda birlikte hareket ederek daha büyük montanlı ve kaliteli inşaatlara imza atmak gerektiğini de vurguladı.

 

SEKTÖR İÇİN ÇALIŞIYORUZ

MÜFED Başkanı ve Türkiye Müteahhitler Konfederasyonu Başkan Yardımcısı Necip Nasır, müteahhitliğin çerçevesinin belirlenmesi için çalıştıklarını ifade ederek “ Bizler STK'ların gücüne inandık. Tek ses olarak sorunların çözülmesi için dernekler federasyonlar ve Ankara merkezli Konfederasyonu kurduk. Ülkemizin ekonomisinin daha da güçlenmesi için yola çıktık. İzmirde 15 müteahhitler derneğine ulaştık. Türkiyede ise toplamda 51 ilde 120 bin üyemiz var. Türkiye'de 330 bin müteahhit var. Çıkarılacak kanunla, müteahhitliğin çerçevesi belirlenecek, sektör disiplin altına alınarak, ülkemize yurtiçi ve yurtdışından daha fazla katma değer sağlayacaktır. Müteahhitlik yasa tasarısını yaşama geçirmek için Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile birlikte hazırlanan tasarıyla ilgili talepleri Çevre ve Şehircilik Bakanına da arz ettik” dedi.

 

YETKİLİLERLE GÖRÜŞME HALİNDEYİZ

İnşaat sektörünün gündeminde Otopark yasası, Kentsel dönüşüm yasası, Yapı denetim yasası ile ilgili gelişmeler ve düzenlemeler olduğunu belirten MÜFED Başkanı Necip Nasır, bu konuda kurulan komisyonlarda Konfederasyon olarak yer alarak görüşlerini bizzat bakanlıklara ilettiklerinin de altını çizdi.

 

DEMİRE YAPILAN ZAMLARA TEPKİ

2017'nin inşaat sektörü açısından verimli bir yıl olduğunu demir ve çimentoya gelen zamlar sonrası giderek artan girdi maliyetlerinin sektörü sıkıntıya soktuğunun altını çizen Nasır, “ Özellikle demir fiyatları bin 500 lira seviyesinden 2 bin 700 lira seviyesine yükseldi. Demir üreticileri daha karlı olduğu için ellerindeki ürünü yurt dışına satmayı tercih ediyor. İthal edilen hurdadan demir imalatının yapılması yerine öz kaynakların kullanılması lazım. Ülkemiz demir ve çimento rezervleri açısından zengin bir coğrafyaya sahip. Önemli olan bu cevherlerin çıkarılıp işlenerek yurt içi kullanımına sunulmasıdır. Yapılan zamların engellenmesi için, yurt içi ihtiyaç göz önünde tutularak ihraç edilen demire kota konulmasını, yüzde 10’a düşürülen ithalat vergisinin sıfırlanmasını, demir entegre tesisleri sahiplerine tanınan ithal hurdadaki gümrük vergisi ve KDV avantajı demir üreticilerine de tanınarak iç tüketimde maliyetlerin düşürülmesi ve demirde KDV’nin düşürülmesi gerektiğini sayın Bakanımıza arz ettik” diye konuştu.

Emlak Gündemi Haberleri

Konutta Kazandıran 16 İl!
İzmir Konut Fiyat Artışında Türkiye Ortalamasının Altında Kaldı
Ticaret Bakanlığı Açıklamada 1 Milyon Zam Gelecek Denilen Konut İlanına İnceleme Başlattı!
Özelleştirme İdaresi'nden 6 İlde Satılık 7 Arsa
2025'te 3 Proje Teslim Edip 2026'da Yeni Projelere Başlayacağız