ODE Yalıtım İhracatta Yüzde 30 Büyüme Hedefliyor

ODE Yalıtım, 2019 yılının ilk 6 ayında bütçe hedeflerini tutturdu. Halen 5 kıtada 70’in üzerinde ülkeye ihracat yapan ODE Yalıtım, 2019 yıl sonu büyüme hedefini ise yüzde 30 olarak belirledi.

Türkiye’nin yüzde 100 yerli sermayeli en büyük yalıtım şirketi olan ODE Yalıtım, ihracatın ciro içindeki payını yüzde 40’a çıkarmayı hedefliyor. Bu kapsamda ihracat faaliyetlerine ağırlık veren ve yılın ilk 6 ayında belirlediği hedeflere ulaşan ODE Yalıtım; yılsonu itibariyle yüzde 30’luk büyüme rakamına ulaşmayı planlıyor. Halen 5 kıtada 70’in üzerinde ülkeye ihracat yaptıklarını anlatan ODE Yalıtım İhracat Direktörü Ozan Turan, ihracatın ODE’nin büyümesi içinde itici güç konumunda bulunduğunu söyledi.

Ozan Turan: “Teknik yalıtımda pazar lideri olduğumuz ülkeler var”

Türkiye’de 4 binden fazla ürün çeşidiyle yalıtım sektörünün en büyük oyuncuları arasında yer aldıklarını vurgulayan Turan, “İhracatta bölgesel bir güç olan ODE Yalıtım, Türkiye’den çıkan global bir marka olması vizyonuyla faaliyet gösteriyor. Bu kapsamda ihracatta ana odağımızı TURQUALITY Destek Programı kapsamında seçtiğimiz hedef ülkelerimiz olarak belirledik. Geçtiğimiz yıl bu ülkelerde yakaladığımız büyük ihracat ivmesini devam ettirerek 2019’un ilk 6 ayında bütçe hedeflerimizi tutturmayı başardık” dedi.

“Ülkelere özel ürünler üretip ihraç ediyoruz”

ODE Yalıtım olarak teknik yalıtımda bazı ülkelerde pazar lideri olduklarına dikkat çeken Turan şunları söyledi: “ODE olarak hedefimiz yıl sonunda seneyi yüzde 30 büyüyerek kapatmak ve 1 milyon doların üzerinde ihracat yaptığımız ülke sayısını çoğaltmak. Bu noktadan hareketle yaptığımız her işte global bir bakış açısıyla hareket ediyoruz. ODE olarak bugün 13 farklı dil konuşuyoruz ve tüm adımlarımızı, global arenada çok daha güçlü bir ODE için atmaya devam ediyoruz. Bulunduğumuz pazarları yakından takip ediyoruz. Bu pazarlardaki gelişmeleri ve talebi analiz ederek, Ar-Ge çalışmalarımızı da bu pazarların talep ve ihtiyaçlarına göre şekillendiriyoruz. Bu tespitler doğrultusunda geçtiğimiz yıl hedef pazarlarımız için değişik teknik değerlere sahip çeşitli membran ürünlerinin AR-GE çalışmalarını tamamladık, üretim ve ihracatlarını gerçekleştirdik.

Talebe uygun üretim yapabilmek ve bunları hızla ihraç edebilmek, satış, pazarlama, kalite, üretim ve tedarik zinciri birimlerimiz arasındaki bilgi akışını, doğru ve etkin kurgulayabildiğimizin bir göstergesi. Bu da bizi ihracatta güçlü hale getiriyor. 2019 yılı sonu itibariyle yurtdışı gelirlerimizin toplam ciromuz içindeki payını yüzde 40’a çıkarmayı planlıyoruz” diye konuştu.

İnşaat Malzemeleri Haberleri

Arda Elektrik’in 2024 Yılı Yurtdışı Rotası Rusya ve Japonya Oldu
Medcem Çimento 2023 Sürdürülebilirlik Raporu’nu Kamuoyuyla Paylaştı
İnşaat Maliyet Artışı Son 3,5 Yılın En Düşük Seviyesinde
İnşaat Malzemesi Üretimi Üçüncü Çeyrekte Düştü
Batıçim’in Yeşil Çimento Projesi’ne Sürdürülebilirlik Ödülü