Öğrenciler İçin Kira Desteği Çağrısı

CHP İstanbul Milletvekili Oğuz Kaan Salıcı, üniversite öğrencilerinin barınma sorunuyla ilgili iktidara çağrı yaptı. Salıcı, "KYK veya üniversite yurduna kayıt yaptıramayacak öğrenciler için kira desteği açıklayın" dedi

CHP İstanbul Milletvekili ve Parti Meclisi üyesi Oğuz Kaan Salıcı, üniversitede kayıt döneminin başlamasıyla ortaya çıkan öğrencilerin barınma sorununun çözümü için iktidara çağrıda bulundu. 

Salıcı, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda maddi durumu olmayan öğrenciler için iktidarın kira desteğinde bulunmasını talep etti.

CHP İstanbul Milletvekili Oğuz Kaan Salıcı'nın açıklaması şöyle:

"KYK yurtlarının kapasitesi yetersiz, özel yurtların fiyatları ise pahalı. Maddi durumu olmayan gençler, denetimsiz vakıfların yurtlarına mahkûm ediliyor. Yoksulluğu istismar eden zihniyet, sübvanse edilmiş fiyatlar sayesinde gençlere kendi inanç yorumlarını dayatıyor.

Gençlerin ve ailelerin imdadına uygun fiyatlı ve konforlu imkânlarıyla bizim belediyelerimiz, halkçı büyükşehir belediyelerimiz yetişmeye çalışıyor. Bu değerli özverilerini kutluyorum.

Hükümete yaptığım çağrımı tekrarlıyorum. KYK veya üniversite yurduna kayıt yaptıramayacak öğrenciler için kira desteği açıklayın. 18-20 yaş arasındaki gençlerimizi, evlatlarımızı mağdur etmeyin. Kiralar ateş pahası ama barınma, her öğrencinin hakkı. Eğitimin olmazsa olmazı.”

Emlak Gündemi Haberleri

Suriye'de İnşaat Malzemesi Sektörü Önemli Rol Oynayacak
Ankara'da Geleceğin İnşaat Mühendisi ve İnşaat Mühendisliği Çalıştayı Yapılacak
Konut Krizine Karşı Özel Sektör Teşviki Önerisi
GYODER Fransa'ya 'Yeniden Türkiye' Çıkarması Yapacak
İş GYO'dan 5.6 Milyar Liralık Gayrimenkul Satışı