Otopark Yönetmeliği 31 Mart 2021'e Uzatıldı

Otopark Yönetmeliği'nin uzatılması ile ilgili karar resmi gazetede yayınlandı. Yıl sonunda yürürlüğe girmesi beklenen yönetmelik 31 mart 2021 tarihine uzatıldı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hazırlanan "Otopark Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik"in yürürlük tarihine ilişkin yapılan değişiklik bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Yönetmeliğin 31 Aralık 2020 olan yürürlük tarihi de 31 Mart2021 olarak ertelendi.

6. KEZ ERTELENDİ

2018 yılında hazırlanan ve her daireye bir otopark yapma zorunluluğu getiren yönetmelik çeşitli gerekçelerle 6. kez ertendi. 

MÜTEAHHİTLER İSTEMİŞTİ

İzmir'deki inşaat sektörü temsilcileri pandemi sürecinde kamu kurumlarının esnek çalışması ve deprem nedeniyle ruhsat işlerinin aksadığını gerekçe göstererek yönetmeliğin uzatılması için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na başvuruda bulunmuştu. Bakanlık da gerkçeyi uygun bularak yönetmelik süresini 3 ay uzattı.

Emlak Gündemi Haberleri

İnşaat Sektöründe En Büyük Maliyet İşgücü
Binalarda Yeni Dönem: Isı Yalıtımının Zorunlu Olacağı Tarih Belli Oldu
100 Binden Fazla Evsiz Var, 3 Kişiden 1’i Kötü Konutta Yaşıyor
Sektörden Konut Fiyatlarını Ucuzlatacak Formül: Arsa Desteği Önerisi
2025 Ocak Ayı Konut Satış Verileri Açıklandı: Yüzde 39,7 Artış!