Samsun Lojistik Köy Projesi 3 Bin Kişiye İstihdam Sağlayacak!

Uluslararası bir lojistik merkezi olmaya aday olan Samsun Lojistik Köy Projesi ile 3 bin kişiye iş imkanı tanınacak. 5 kamu kurumunun ortaklığında yapılan projenin 45 milyon avro bütçesi bulunuyor.

Samsun'da 5 kamu kurumunun ortaklığında 45 milyon euro hibeyle yapılan Lojistik Köy Projesi ile 3 bin kişiye istihdam sağlanması hedefleniyor.

Büyük hissedarı Büyükşehir Belediyesi olan Samsun Ticaret Borsası, Ticaret ve Sanayi Odası, Tekkeköy Belediyesi ile Merkez Organize Sanayi Bölgesinin ortak olduğu Lojistik Köy Projesi'nin yapımı, Tekkeköy ilçesinde 672 dönüm alanda devam ediyor. 45 milyon avro bütçesi bulunan projenin maliyetinin tamamı, AB hibe fonlarından karşılanıyor. Bu yıl tamamlanması planlanan projede 3 bin kişiye istihdam sağlanması bekleniyor.

Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Samsun'un coğrafi konumu ve ekonomik potansiyeli itibarıyla Karadeniz'e kıyısı bulunan ülkeler başta olmak üzere Bağımsız Devletler Topluluğu üyeleri ile İran'a en kolay, süratli ve ekonomik ulaşım imkanlarına sahip olduğunu söyledi.

Samsun'un sahil yolu ile Doğu Karadeniz'e, demiryolu ve karayolu ağı ile de İç Anadolu Bölgesi'ne uzanan geniş bir hinterlanda sahip olduğuna işaret eden Yılmaz, "Samsun, coğrafi konumunun avantajı, kara, deniz, hava ve demiryolu bağlantıları, özel sektöre ait 3 limanı, hava kargo ünitesi ile uluslararası bir lojistik merkezi olmaya adaydır." dedi.

Öncelikli hedeflerinin Samsun'u Karadeniz çanağındaki ülkelerle Samsun-Mersin hattıyla kuzeyi Orta Doğu'ya bağlayan stratejik bir merkez yapmak olduğunu vurgulayan Yılmaz, bu hedef doğrultusunda yol haritası oluşturulmasına dönük çalışmaların sürdüğünü belirtti.

"LOJİSTİK KÖYÜMÜZ İSTANBUL'DAN SONRA EN İDDİALI MERKEZ OLACAK"

Yılmaz, lojistik merkez olmayı hedefleyen Samsun'u Orta Doğu ve Orta Asya ülkelerine açılan ticaret kapısı haline getirecek projeyle hinterlandında yaklaşık 400 milyon nüfusu bulunan Türkiye'nin kuzey-güney ve batı-doğu koridorlarının etkin konuma geleceğini anlattı.

Projenin tamamen hibeyle yapılmasının da önem taşıdığını dile getiren Yılmaz, "Şu an yüzde 50 civarında fiziki yapılaşma var. Projenin ağustos ayında tamamlanması planlanıyor. Samsun'daki lojistik köyümüz, İstanbul'dan sonra en iddialı, en donanımlı lojistik merkez haline geliyor. Tabii bu kapasite, ülkemizin dış alım satım yoğunluğu oranında kullanılabilir ama 2023 Türkiye'sinde 'Keşke bunu daha kapasiteli yapsaydık' demememiz için çok önemli bir proje yürütüyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Projeyle Türkiye'nin ithalat ve ihracat ürünlerinin Samsun'da depolanma imkanı olacağını vurgulayan Yılmaz, lojistik köye giden demiryolu hattının altyapı çalışmalarına yönelik TCDD'nin de 30 milyon liralık yatırım yapacağını kaydetti.

Sektörel Haberleri

Nitelikli Isı Yalıtımıyla Binalarda Dört Mevsim Enerji Tasarrufu Mümkün
Çimento Torbaları Ormana Dönüşüyor
DAP Gayrimenkul’den (DAPGM) Geri Alım Kararı!
10 Metrekarelik Ofiste Başladı, Mekanik Mühendisliği’nde İzmir’in Öncü Firmalarından Oldu
Enka İnşaat (ENKAI) Kurumsal Yönetim Derecelendirme Notu Açıklandı