Şantiyenin Tozunu Yutun!

İnşaat sektöründe 12 yıldan fazla süredir aile şirketinde aktif olarak çalışan, Günkon İnşaat’ın 2. kuşak yöneticisi İnşaat Mühendisi Pınar Güngör Özinan, sektöre yeni atılan kadın meslektaşlarına tavsiyelerde bulundu.

“Yaşın avantajını kullanıp doğru zamanda saha deneyimi edinmek çok önemli. Kadın olarak şantiyede sözünüzü dinletebilmeniz için çok bilgili olmanız gerekiyor” dedi

İzmir’de 35 yılı aşkın süredir inşaat sektöründe faaliyet gösteren Günkon İnşaat’ın temelleri 1987 yılında iki inşaat mühendisi tarafından atıldı. 2000 yılına kadar ağırlıklı olarak endüstriyel taahhüt projelerine imza atan firmada ortakların ayrılması ile beraber M. Şefik Güngör, Günkon İnşaat’ı kurarak endüstriyel taahhüt ve konut projeleri üretmeye devam etti.

İkinci jenerasyon firmayı daha ileriye taşıyacak

Aile şirketi olarak faaliyetlerini sürdüren Günkon İnşaat, şirketin ikinci kuşak yöneticisi Pınar Güngör Özinan’a emanet. İnşaat mühendisliği eğitimini tamamladıktan sonra şirkette aktif olarak rol almaya başlayan Güngör Özinan, “Kaliteyi önemseyen, müşterisine doğru hizmeti doğru zamanda ve doğru mühendislik pratikleriyle sunan bir firma olarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz. 12 yıldır şirkette aktif olarak çalışıyorum. İnşaat mühendisi olan eşim de 9 sene önce aramıza katıldı. İkinci jenerasyon olarak firmamızı bulunduğu noktadan daha ileriye taşımak için var gücümüzle çalışıyoruz” dedi.

Üniversiteden sonra zorlu eğitim sürecim başladı

Babasına çok düşkün bir kız çocuğu olduğunu belirten Güngör Özinan şunları söyledi: “Çocukluğumun yarısı babamın ofisinde veya şantiyede geçti. Babamın inşaat mühendisliğinde teşviği oldu. İTÜ İnşaat Mühendisliği’nden mezun olduktan sonra yüksek lisans yaptım. İzmir’e döndükten sonra zorlu bir eğitim süreci daha başladı. Teorik bilgi ile uygulama arasında ciddi bir fark var. İlk yıllarımda sahada çok aktiftim. İnşaatı öğrendim ve öğrenmeye de devam ediyorum.”

Sahanın tozunu yutun

Bir kadın olarak şantiyedeki tecrübelerini kadın meslektaşları ile paylaşan ve yeni mezun kadın inşaat mühendislerine tavsiyede bulunan Pınar Güngör Özinan, “Yaşın avantajını kullanıp doğru zamanda saha deneyimi edinmenin çok önemli olduğunu düşünüyorum. Kadın olarak şantiyede sözünüzü dinletebilmeniz için çok bilgili olmanız gerekiyor. Bir şeyi tarif ederken onu doğru bir metotla tarif etmek elinizi çok güçlendiriyor. Sahayı bilmediğinizde patronun küçük kızı olarak algılanma tehlikesi ile karşı karşıya kalıyorsunuz. Kendinizi kabul ettirmek için mezuniyetten hemen sonra sahanın tozunu yutmak gerekiyor. Stajlar mesleki tecrübe açısından çok önemli. Kağıt üzerinde değil gerçek staj yapılmalı. Mezun olduktan sonra şantiyede edindiğim bilginin bana verdiği özgüvenle bugün şantiyeye gittiğimde bana çok büyük avantaj sağladığını görüyorum. Yıllar geçtikçe üstümüze aldığımız sorumluluklar daha da artıyor ve şantiyede geçirdiğimiz vakit azalıyor. Bir anne olarak artık eskisi gibi sahaya vakit ayıramıyorum. Ama inşaat mühendisi olmanın özgül ağırlığını iş hayatında net bir şekilde hissedebiliyorum” dedi.

Çok ulaşılabilir bir firmayız

İnşa ettikleri her konutta kendileri oturacakmış gibi özen gösterdiklerinin altını çizen Güngör Özinan sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Sadece apartman girişi veya dış cephesi değil, mutfağın kullanışlılığı, vestiyerin iç bölmesinin kurgusu, priz yerleri de yapım aşamasında müteahhit tarafından düşünülmeli. Elektrik ve mekanik altyapılarından, metrekarelerin doğru konumlandırılmasına kadar tüm süreçleri titizlikle takip ediyoruz. Proje ortaya çıktıktan sonra her detayı tek tek kontrol ediyoruz. İçimize sinmeyen hiçbir malzemeyi kullanmıyoruz. Yaptığımız işin her zaman arkasında duruyoruz. Çok ulaşılabilir bir firmayız. Müşterilerimizle iç içeyiz ve müşteri memnuniyetini çok önemsiyoruz. Bu açıdan Günkon’un bir farkı olduğunu düşünüyorum. 35 yıllık bilgi birikimimizle her yeni projede daha iyisini yapmayı hedefliyoruz. Köklü bir firma olmanın getirdiği yükümlülükler var. O yükümlülükleri yerine getirmeye çalışıyoruz.”

Üretim yapma hayali

Mevcut yatırımlarından da bahseden Güngör Özinan, “Devam eden 2 şantiyemiz bulunuyor. Çiğli’de 63 konutluk bir sitenin inşaatına başladık. Çeşme’de bitirmek üzere olduğumuz 5 villalık butik bir projemiz var. Bundan sonraki süreçte konut yatırımlarımız devam edecek. Bunun yanı sıra endüstriyel taahhüt ihalelerine teklif vermeye devam ediyoruz. Hem yap-sat hem de endüstriyel taahhütte kendi kontrolümüzde olacak şekilde yatırımlarımıza devam edeceğiz. Babamın hayalini kurduğu, benim gerçekleştirmeyi istediğim bir sanayicilik hedefimiz de var. Mutlaka üretime de dahil olmak istiyoruz” diyerek sözlerini noktaladı.

Emlak Gündemi Haberleri

Konut Piyasası 2024’ü Nasıl Kapattı, 2025’te Ne Olabilir?
Binalarda Yangın Sistemi Nasıl Olmalı?
Peker Gayrimenkul'ün İspanya’daki Projelerinde İnşaat Ruhsatları Alındı
Türkiye'de En Fazla Konut Satılan İlçe: 67 İli Geride Bıraktı
Konut Satışlarında Yaşanan Artış Borsada GYO’ları da Yükseltti