Urla Çeşmealtı’nda bulunan ve İzmir Şoförler ve Otomobilciler Odası’na ait kamp yerinin dönüşüm projesinin detayları belli oldu.
Odaya kayıtlı üyelerin uzun yıllar hizmetinde olan kamp yerinin son zamanlarda atıl duruma geçtiği ve mali açıdan sürekli zarar ettiği vurgulandı. Geçmiş dönemde kamp alanının satılması tartışmaları beraberinde getirmişti.
Oda Başkanı Celil Anık yaşanan süreçle ve yeni projeyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Proje için zaman kaybedildiğini ifade eden Bakan Anık ayrıca 2014 yılında gerçekleşen genel kurulda yaşananları ve yansımalarını aktardı.
BİZE ‘YA KARA GEÇİRİN YA SATIN YA DA KİRAYA VERİN’ DEDİLER!
Anık, “Konuyla ilgili inceleme yapıldı. O dönem bakanlıktan müfettiş geldi. Burası odanın bünyesindeyken zarar ediyordu. Bize, ‘Burayı ya kara geçirin ya satın ya da kiraya verin, her sene burada 50-60 bin zarar göstermek olmaz’ dediler. Sonrasında biz 1 sene kiraya verdik. İkinci sene kiramızı alamadık. Mahkeme kararıyla kiracıyı çıkardık” diye konuştu.
MUHALEFET ŞİKAYET ETMİŞ, BİZE ZAMAN KAYBETTİRDİLER!
Arazinin turizm imarlı bir yer olduğunu ifade eden Anık, “Bizim burada tesis yapmamız mümkün değil. Buna maddi olarak imkanımız da yok. Biz de ‘turizm imarı var ama villa yapalım’ dedik. O zaman da turizm imarlı yer konut imarına çevrildiğinde yüzde 40’ın üzerinde kayıp oluyor. Şimdi yapılacak projede rezidans-otel tipi 130 tane ev yapılacak bunlardan 48 tanesi bizim olacak. Bu projeye odaya 30 milyon kazandıracak. 60 gün sonra bu proje start alacak. Ruhsatını yeni aldık. Daha önce başlayacaktık ama 2014 yılında gerçekleşen genel kurulda yapılan küçük bir hata bize zaman kaybettirdi. Muhalefet bizi şikayet etmiş” dedi.
PROJEMİZE BAŞLAYACAĞIZ!
Anık, “İnceleyen müfettişler ‘Sizi bu projeden dolayı nasıl şikayet ederler?’ dedi. O genel kurulda ilgili maddede gayri menkul olarak geçmesi gereken yer “menkul” olarak geçmiş. Biz bunu 3 ay sonra fark ettik. O günkü hükümet komiserleri ve divan yeniden toplandı. Sehven yanlış yazıldı denildi. Gerekli düzeltmeyi yaptık. Bakanlık da onay verdi. Sözleşmeleri bunun üzerinden yaptık. Sonrasında konu yargıya taşındı. Mahkeme düzeltmenin “genel kurul kararıyla” alınmasını istedi. Biz o kararı alan divan ve görevlilerin imzasını almıştık. İki üye bunu yeterli bulmadı. Bir üye ise ‘uygundur’ dedi. Şimdi yeni genel kurulda bu düzeltme yapılacak. Bunda bir sorun yok. Teknik bir yazım yanlışı var. Oda seçimlerinin olduğu gün gündem maddelerine bu eklenecek. Basit bir konu. Onu da halledince projemize başlayacağız. Sadece zaman kaybı oldu” ifadelerini kullandı.
Mehmet İşler - Egedesonsöz