Sözleşmesi Yapılıp Yapı Ruhsatı Alınmayan İnşaatlarda Yıl Sonuna Kadar Müteahhit Yeterliliği Aranmayacak!

Müteahhitlerin Sınıflandırılması Yönetmeliği'ne eklenen geçici madde ile noter onaylı inşaat yapım sözleşmesi (kat karşılığı) düzenlenmiş olup, yapı ruhsatı düzenlenmemiş yapılarda 31/12/2021 tarihine kadar müteahhit yeterliği aranmayacak. 

5 Ağustos 2021 tarih ve 31559 sayılı Resmi Gazete’de “Yapı Müteahhitlerinin Sınıflandırılması ve Kayıtlarının Tutulması Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik” yayımlandı.

Yönetmeliğe göre; noter onaylı inşaat yapım sözleşmesi (kat karşılığı) düzenlenmiş olup, yapı ruhsatı düzenlenmemiş yapılarda 31/12/2021 tarihine (bu tarih dâhil) kadar müteahhit yeterliği aranmayacaktır. 

GEÇİCİ MADDE 3 – (1) Özel sektöre gerçekleştirilen ve yapı kullanma izni alınmış işlerde 16 ncı maddenin beşinci ve sekizinci fıkralarında tarif edilen usule göre hesaplanan tutarın yarısı, işin müteahhidi ile yapılmış noter onaylı sözleşme ve sözleşmeye ilişkin fatura örnekleri ile doğrulanması kaydıyla yapı yaklaşık maliyetinin en az % 80’i oranındaki kısmını kusursuz şekilde gerçekleştiren gerçek ve tüzel kişiler adına iş deneyimi olarak değerlendirmeye alınır. Bu fıkra hükmü 31/12/2021 (bu tarih dâhil) tarihine kadar uygulanır, ancak fıkranın yürürlük tarihinden sonra yapı ruhsatı alınmış işler için uygulanmaz.”

Emlak Gündemi Haberleri

Projelerimizi Tasarlarken Huzurlu ve Konforlu Bir Yaşam Kurguluyoruz
Konut Kredisi Faizleri 1,5 Yıl Sonra Yüzde 40’ın Altına Düştü
Emlak Vergisinde 1. Taksit Ödemeleri Başladı!
Kirada 123 Bin Uyuşmazlık Davası Anlaşmayla Sonuçlandı!
Bakan Kurum: Depremle Mücadelenin Tek Çaresi Kentsel Dönüşüm!