Sultanbeyli'nin En Büyük Sorunu Mülkiyet!

İsmail Yılmaz, Sultanbeyli'nin en büyük sorununun mülkiyet sorunu olduğunu söyledi.İlçenin gelişmesi için bu sorunun çözülmesi gerektiğini belirten Yılmaz, “Sultanbeyli'ye en büyük hizmet bu olur” açıklamasını yaptı.

Saadet Partisi'nin İstanbul ve Sultanbeyli'deki tek meclis üyesi olan Yılmaz, ilçenin sorunları hakkında önemli bilgiler verdi. 15 mahallesi bulunan Sultanbeyli'nin İstanbul'un Anadolu'ya açılan kapısı olduğunu dile getiren Yılmaz, "Sultanbeyli dünyada bir benzeri daha olmayacak şekilde kurulmuş bir ilçedir. Küçük bir köyken kısa sürede büyük bir ilçeye dönüşmüştür. Kontrolsüz göç ile 10 yılda 400 bin nüfusa ulaşmış, alt ve üst yapı çalışmaları eksik kalmıştır" diye konuştu.

Bu sorun acil çözülmeli

1989 yılında Sultanbeyli'de yerel iktidarı Milli Görüş'ün kazandığını hatırlatan İsmail Yılmaz, "Son iki dönemden beri ilçemiiz AK Parti yönetiyor. Vatandaşında mevcut yerel idareden çok beklentisi var. Sultanbeyli'nin diğer ilçeler gibi gelişmesini istiyorlar doğal olarak. İlçemizin kabuğunu kırması lazım. Yıllardan beri süregelen kronik sorunlarını ivedilikle çözmesi gerekiyor. Arazimizin yüzde 65'i hisseli tapulardan oluşuyor. Bundan dolayı mülkiyet sorunu acil olarak çözülmeyi bekliyor" dedi.

Belediye sınıfta kaldı

Israrla mülkiyet sorunu üzerinde duran ve bir an önce çözüme kavuşturulması gerektiğini savunan Yılmaz, "Sultanbeyli’de bazı yerlerin imarının olmaması da mülkiyet meselesinden kaynaklanıyor. Bu sorun ilçemizin gelişiminin önünde en büyük engeldir. Mülkiyet meselesinin çözümü iktidar partisinin Sultanbeyli’ye en büyük hizmetlerinden biri olur" ifadelerini kullandı. Sultanbeyli'ye yerel idareden çok İBB'nin yatırm yaptığını dile getiren Yılmaz, "Maalesef mevcut belediye hizmet konusunda sınıfta kalmış durumdadır" açıklamasını yaptı.

Belediye sadece kaldırım yapıyor

Büyükşehir Belediyesi'nin ilçeye kültür merkezi yaptığını yerel belediyenin ise rutin hizmetler dışında yatırım yapmaktan aciz olduğunu yineleyen Yılmaz, "Sultanbeyli Belediyesi'nin nerdeyse hiç yatırımı yok. Beldiye'nin bu yılki bütçesi 199 milyon Türk Lirası. Bu bir borç bütçesi; Çünkü belediyenin 95 milyon da borcu var. Bütçede gördüğümüz israf kalemleri var. 330 norm kadronun olduğu belediyede 140 araç hizmet veriyor. Yani iki kişiye bir araç düşüyor. Maalesef gözle görülür bir belediye yatırımı yok, yapılanlar hep Büyükşehir Belediyesi yatırımları. Belediyenin tek yaptığı ise kaldırımdır” eleştirisinde bulundu. 

Gazetem İstanbul

Emlak Gündemi Haberleri

Konutta Kazandıran 16 İl!
İzmir Konut Fiyat Artışında Türkiye Ortalamasının Altında Kaldı
Ticaret Bakanlığı Açıklamada 1 Milyon Zam Gelecek Denilen Konut İlanına İnceleme Başlattı!
Özelleştirme İdaresi'nden 6 İlde Satılık 7 Arsa
2025'te 3 Proje Teslim Edip 2026'da Yeni Projelere Başlayacağız