Taşyünü Kullanım Alanları

Volkanik kayaçlardan elde edilen diyabaz, bazalt ve dolomit gibi mineral ve inorganik taşların 1400 ila 1500 derece arasında ergitilerek elyaf haline getirilmesi ile oluşan taşyünü, % 97 oranında elyaf içeren, su itici özelliğe sahip ve yangına karşı daya

Lifli yapısının bütün katmanlarına uygulanan özel işlemler sonucunda elde edilen ve doymuş yapıda olan taşyünü, son derece iyi bir su itici özellik sergilerken aynı zamanda buhar geçirgenliği sayesinde de nemin binanın içinde tutunmasını önler.

İdeal bir yalıtım malzemesi olan taşyünü ile yalıtılmış olan binalar çok daha sağlıklı ve konforlu bir hal alır. Boyutsal kararlılığı sayesinde bu malzeme herhangi bir sıcaklık değişikliğinden etkilenmez. Ayrıca uzun lif yapısı ile laminasyon ve kesimde düzgün yüzey ve kenara sahip olan ürünlerin elde edilmesine imkan tanır.

Taşyünü üretiminde dikkat edilmesi gereken pek çok nokta vardır. Öncelikle ham maddenin ergitilmesi esnasında ortaya çıkan yüksek orandaki sıcak yanmamış havanın geri besleme sayesinde üretim sürecinde tekrar kullanılması oldukça önemlidir. Bu sayede ihtiyaç duyulan enerji miktarı ciddi anlamda azaltılmaktadır.

Bunun yanı sıra ergitme fırınında biriken safsızlıkların ayrıştırılması da önemli bir konudur. Özel bir teknoloji ile yapılan bu işlem sayesinde ürün içindeki elyaflaşmamış taş miktarı minimum değerlere düşmekte ve aynı zamanda ürün kalitesi maksimum seviyeye çıkarılmaktadır. Bu şekilde daha kaliteli ve işlevsel ürünler ortaya çıkmaktadır.

Taşyünü özellikleri

Çok yönlü bir kullanım alanına sahip olan taşyünü, yaygın olarak dış cephe yalıtım işlemlerinde kullanılmaktadır. Bunun yanı sıra pek çok alanda çeşitli ihtiyaçlara da yanıt verebilmektedir. İnorganik taşlardan üretilen bu yalıtım malzemesi çürüme yapmamakta ve bakteri üretmemektedir. Bu özelliği sayesinde de uzun ömürlü bir kullanım sunmaktadır. Taşyününün en önemli özelliklerinden bir tanesi de yangına karşı dayanıklı olmasıdır. 1000 derecenin üzerindeki sıcaklıklara bile uzun bir süre dayanabilen bu malzeme hem soğuk hem de sıcak iklim koşullarına karşı üstün koruma sağlamaktadır.

Taşyünü nerelerde kullanılır?

Öncelikle dış cephe yalıtımlarında tercih edilen taşyünü, ara bölme levhası, sanayi levhası, sanayi şiltesi, çatı şiltesi, yüzey döşeme malzemesi, çelik kapı yalıtım malzemesi ve fırın izolasyon malzemesi olarak kullanılmaktadır. Kısacası inşaat sektöründe taşyününün son derece önemli bir yeri vardır. Binaların kullanışlı hale gelmesini sağlayan bu malzeme aynı zamanda binaların uzun ömürlü olmasına da imkan tanımaktadır.

Günümüzde bu sektörde aktif bir şekilde hizmet veren pek çok firmaya rastlamak mümkün olsa da en iyisini bulmak elbette kolay olmayacaktır. Neyse ki Kanyon Yapı rakiplerinin bir adım önüne geçerek başarısını ve kalitesini kanıtlamış, müşteri memnuniyetini ön planda tutarak saygınlığını da artırmıştır. Daha kaliteli ve uzun ömürlü binalar için Kanyon Yapı tarafından üretilen taşyünü malzeme gönül rahatlığı ile tercih edilebilir. 

İnşaat Malzemeleri Haberleri

Arda Elektrik’in 2024 Yılı Yurtdışı Rotası Rusya ve Japonya Oldu
Medcem Çimento 2023 Sürdürülebilirlik Raporu’nu Kamuoyuyla Paylaştı
İnşaat Maliyet Artışı Son 3,5 Yılın En Düşük Seviyesinde
İnşaat Malzemesi Üretimi Üçüncü Çeyrekte Düştü
Batıçim’in Yeşil Çimento Projesi’ne Sürdürülebilirlik Ödülü