Türkiye’de İlk Kez Gayrimenkule Dayalı Güvenlik Ağı Kuruldu

GABORAS, dünyanın en büyük güvenlik şirketi G4S ile yaptığı işbirliği çerçevesinde artık risk durumunu da eş zamanlı izleyip, analiz ederek raporlayabilecek.

Yapay zeka ve blockchain teknolojisi ile saniyeler içinde yüzbinlerce gayrimenkulün finansal ve teknik durumunu analiz edebilen GABORAS, gayrimenkul yatırımcısının bu anlamda işini kolaylaştıracak bir yeniliğe daha imza attı. Dünyanın en büyük güvenlik şirketi G4S ile gerçekleştirdiği işbirliği çerçevesinde artık gayrimenkulün hem mekânsal hem de bölgesel anlamda güvenlik skalasını derecelendirebilecek. Dünya güvenlik endekslerinde Türkiye’nin hak ettiği değeri göremediğini belirten GABORAS CEO’su Kurtuluş Altun, ‘’Güvenlik bir ülkenin yatırımcı tercihlerini belirlemede en önemli unsur. GABORAS, Türkiye’de ilk kez gayrimenkule dayalı güvenlik ağını kurarak ülkemizin güvenli bir ülke olduğunu dünyaya ispatlayacak’’ dedi.

Gayrimenkul ve Güvenliğin birbirinden ayrılmaz bir bütün olduğunu belirten G4S Ülke Müdürü Kağan Gümüş ise, ‘’Biz entegre güvenlik hizmetlerine odaklanan bir firma olarak, gelişen dünyamızda bilgi ve güvenliği sürekli canlı tutmak gerektiğine inanıyoruz. İnsan, makine ve sistem entegrasyonunun düzgün bir şekilde ilerlemesini ve insanlara ulaşmasını sağlamak adına GABORAS’ın dürüst, şeffaf ve ölçülebilir olan sistemleriyle Türkiye’nin yeni nesil güvenlik ekosistemini kuruyoruz’’şeklinde konuştu.

RİSK KATMANLARI SORGULANABİLECEK

Gayrimenkuller ile ilgili bölgesel anlamda asayiş, terör, cinayet, hırsızlık, trafik, cinsel suçlar, doğal afet, narkotik gibi risk katmalarını ölçülebilir hale getiren sistemle yatırımcı talepleri yönlendirilebilir hale gelecek. “Güvenlik gayrimenkulün kalbidir” diyen Altun, ‘’789 bin metrekarelik Türkiye’yi güvenlik anlamında incelemek istediğimizde tüm bölgelerde ki risk durumlarını noktasal olarak tespit edebilecek bir sistem kurduk. Bu sayede istenilen bölgenin risk katmanları tespit edilerek gayrimenkulün güvenlik açısından değeri ölçülebilecek’’ dedi.

Risk katmanlarının ortaya çıkarılarak birçok tehditin tespit edilebileceğine dikkat çeken Altun, ‘’Tüm Türkiye’nin terör haritaları, cinayet haritaları, hırsızlık haritaları ve trafik haritaları gibi noktasal risklerini ölçerek ülkeyi zan altında bırakmaktan kurtaracağız’’ şeklinde ifade etti.

Genel kültürün değil bilginin yarıştığı bir çağda yaşadığımızı belirten Altun sözlerine şöyle devam etti:

‘’GABORAS ve G4S olarak teknolojinin son imkanlarıyla yapmış olduğumuz bu çalışma, cep telefonlarıyla bile kolaylıkla güvenlik ve risk durumlarını öğrenebilmemizi sağlıyor. Artık veri ve güvenlik olgusunun çok önemli olduğu bir dünyada yaşıyoruz. Veri temininin sağlanamaması gerçek değerlerin gün yüzüne çıkmasına engel oluyor. Güvenlik durumlarını saptayabilmemiz hem Türkiye’nin güvenilirliğini ispatlamaya hem de yatırımcı taleplerinin yönlendirilmesinde etkili olacak.’’

GAYRİMENKULÜN GÜVENLİĞİ ÖLÇÜLEBİLİR OLDU

Gayrimenkulün hem güvenliği hem de raporlanabilirliği açısından GABORAS ile yürüttükleri işbirliğinin entelektüel bir önem taşıdığını belirten G4S Ülke Müdürü Kağan Gümüş ise, GABORAS gibi lokasyonel tabanlı sistemlerin internet tabanlı sistemlerle entegre edilmesinin değer, risk ve güvenlik ekosistemin kurulmasında etkili bir yöntem olduğundanşu sözlerle bahsetti:

‘’Güvenlik, insanın evinde 24 saat gözetlenerek raporlanabilecek kadar bireyselleşmiş bir durumda. Bu bireyselleşmeyi canlı data ve yerel ağlarla birlikte entegre ederek iyi koruma, iyi temizleme ve iyi kapatmayı sağlamak mümkün. GABORAS ile yaptığımız çalışma sayesinde bölgenin yaşanabilir olduğunu her saniye teyit edebileceğiz. Güvenlik canlı bir olgu olduğu için bunu sağlamak için canlı bir sistem olmak zorunda. Bu işbirliği gayrimenkul güvenliğini ölçülebilir kılıyor’’.

Emlak Gündemi Haberleri

İzmir Büyükşehir’den İZBETON Açıklaması: Projeler Tamamlanacak
Ege-Koop'ta yeni dönemin ilk toplantısı tamamlandı
Emlak Vergisi’nin Son Ödeme Tarihine 10 Günden Az Süre Kaldı
Geriye Dönük 5 Yıllık Emlak Vergisi İadesini Alabilirsiniz
İnşaat Ruhsatı Verilen Bina Sayısı Yüzde 18,8 Azaldı