Usulsüz Gayrimenkul Satışlarına Yönelik 28 Kentte Çekirge Operasyonu Başlatıldı!

İçişleri Bakanlığı, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı, usulsüz gayrimenkul satışları ve birçok suça yönelik 28 şehirde "çekirge operasyonu" başlattı.

İçişleri Bakanlığı, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı koordinasyonunda 9 ay süren çalışma sonucunda 28 kentte nitelikli dolandırıcılık yaptığı saptanan 20 suç örgütü üyesi 235 şüphelinin yakalanması için sabah erken saatlerde eş zamanlı olarak "Çekirge" adı verilen operasyon başlatıldığını açıkladı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Bakanlık teknolojinin her türlü imkanını kullanarak vatandaşları dolandıran şüphelileri ve kullandıkları yöntemleri yakın takibe alan Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı (KOM), yaptığı çalışmaların sonucunda 28 ilde 20 suç örgütünün varlığını tespit ettiklerini açıkladı. Yaklaşık 9 ay devam eden teknik ve fiziki takip sonrasında şüphelilerin kimliklerini tek tek belirleyen ekipler, 235 kişinin örgütlü olarak nitelikli dolandırıcılık suçunu işlediklerini belirledi.

Söz konusu kentlerdeki cumhuriyet başsavcılıklarından alınan gözaltı kararları sonrasında KOM Başkanlığı koordinasyonunda Çekirge adı verilen operasyon için harekete geçirdi. 

Sabah erken saatlerde Adıyaman, Afyonkarahisar, Ankara, Antalya, Aydın, Batman, Bolu, Bursa, Çanakkale, Çankırı, Diyarbakır, Edirne, Elazığ, Gaziantep, Isparta, İstanbul, Kırıkkale, Kütahya, Mardin, Mersin, Muğla, Muş, Ordu, Rize, Şanlıurfa, Tekirdağ, Yalova ve Zonguldak'ta önceden belirlenen adreslere eş zamanlı baskınlar yapıldı.

Arazi ve araç satışlarında usulsüzlük

Ankara, Bursa, Çanakkale, Çankırı, Diyarbakır, Tekirdağ ve Muğla'da örgütlü olarak nitelikli dolandırıcılık faaliyetlerinde bulunan şüphelilerin hazine arazileri, gayrimenkuller ve araç satışlarında usulsüzlük yaptıklarını ve avantajlı esnaf kredisi vaadiyle vatandaşları dolandırdıkları ortaya çıkartıldı.

Ucuza hazine arazisi almak isteyen kişilere ulaşan şüphelilerin kamu kurumları tarafından satışa sunulmamış hazine arazilerini, ilgili kurumlarda bulunan tanıdıkları aracılığıyla satın almalarını sağlayabileceklerini vadettikleri ve parayı aldıktan sonra kaçtıkları belirlendi. 

Diğer yandan dolandırıcıların yapım aşamasındaki bir binadan daire sattıkları ve hiç bitmeyen inşaat için sürekli aynı kişiden para aldıkları tespit edildi. 

Aynı kişilerin bazen aynı evi birden fazla kişiye sattıkları, bazen de yurt dışında yaşayan ya da uzun süredir gayrimenkulü üzerinde işlem yapmayan kişilerin ev ve arsalarını tapuda başkasına aitmiş gibi göstererek üçüncü kişilere sattıkları açığa çıkartıldı.

Sektörel Haberleri

Peker GYO’dan (PEKGY) Bedelli Sermaye Artırımı Kararı
İnşaat Sektöründe Ciro Arttı!
SPK, Akfen İnşaat'ın Halka Arzına İzin Verdi
Kira Fiyatlarına Yetişemeyenler Paylaşımlı Evlerde Yaşıyor
Arabulucuk Fiyatları Değişti... Kira Uyuşmazlıkları 835 Liradan Başlıyor