Yalaz Boya'yı Dünyanın Her Ülkesine Ulaştıracağız

Yalaz Boya Yönetim Kurulu Üyesi Seda Yalaz, son dönemdeki yatırımlarla mevcut kapasitelerini 2,5 katına çıkarttıklarını belirterek, 5 yıllık yatırım planları ile yakın gelecekte Yalaz Boya'yı dünyanın her ülkesine ulaştırmayı hedeflediklerini söyledi.

Yalaz Boya Yönetim Kurulu Üyesi Seda Yalaz, şirketin yatırımlarından, ürün portföyünden ve şirket hedeflerinden bahsetti. Son dönemde gerçekleştirdikleri yatırımlar ile birlikte ürün proses süresinin kısaltılması, üretim verimliliğinin arttırılması ve kalite standartlarının maksimize edilmesine yönelik ciddi bir adım atıldığını belirten Yalaz, "Hem su hem solvent bazlı boya ile tiner grubunun tamamında aylık üretim kapasitemiz 2 bin ton bandındaydı. Burada yaptığımız yatırımlar eşliğinde  4 bin ton bandına çıkardık. Hem ürün portföyümüzün genişletilmesine hem de üretim tesisimizin kapasite artışına ciddi yatırımlar gerçekleştirdik.  Bunun geri dönüşünü de yakın gelecekte alacağımızı düşünüyoruz" dedi.

Afrika'da yoğun ilgi

Sanayi boyaları üretimini daha yoğun gerçekleştirdiklerini belirten Yalaz, "Mevcut üretim kapasitemizin %38 ‘ini oluşturan inşaat boyalarında inovatif ürünlerle arzımı arttırmayı hedeflemekteyiz. Son 5 yılda yalıtım ve izolasyon ürün gruplarının piyasaya arzı ile birlikte hem yerel hem de özellikle Afrika pazarında bu ürün gruplarındaki pazar payımızı ciddi anlamda arttırdık ve yüksek montanlı projelerde olumlu geri dönüşler aldık" diye konuştu.

15 ülkeye ihracat

Şu anda aktif olarak 15 ülkeye ihracat gerçekleştirdiklerini söyleyen Yalaz, şunları ifade etti: "Rusya-Ukrayna savaşından sonra Rusya'dan ciddi anlamda talepler gelmeye başladı. Son 1,5 yılda Kuzey ve Güneydoğu Rusya'da distribütörlüklerimiz oluştu. Su bazlı boyaların yanı sıra oto tamir ve mobilya boya gruplarında yüksek montanda ihracat yapmaya başladık."

Arge yatırımları

Şirketlerinde teknolojiyle beraber ürün kalitesinde gelişim kat ettiklerini ifade eden Yalaz, şunları söyledi: "Günümüzde antibakteriyel, kendi kendini yenileyebilen, su itme ve buhar geçirgenliği fazla olan,  nefes alabilen düşük VOC’li boyalar ön plana çıktı. Biz de nanoteknolojik ürünlerle inşaat boyalarımızda ciddi anlamda revizyonlar yaparak çevre dostu, karbon ayak izini sıfırlamaya yönelik Ar-Ge yatırımlarını gerçekleştirdik. Aynı zamanda üretim kapasitemizi ve verimliliği arttıran tam otomasyonlu yatırımlar ile birlikte önümüzdeki 5 yılda portföyümüzde olmayan inovatif ürünleri yüksek üretim kapasitesi ile müşterilerimizle buluşturmaya devam edeceğiz."

İnşaat Malzemeleri Haberleri

Arda Elektrik’in 2024 Yılı Yurtdışı Rotası Rusya ve Japonya Oldu
Medcem Çimento 2023 Sürdürülebilirlik Raporu’nu Kamuoyuyla Paylaştı
İnşaat Maliyet Artışı Son 3,5 Yılın En Düşük Seviyesinde
İnşaat Malzemesi Üretimi Üçüncü Çeyrekte Düştü
Batıçim’in Yeşil Çimento Projesi’ne Sürdürülebilirlik Ödülü