Yaşadığımız Çağı Anlatan Yapılar Tasarlıyoruz

AtölyeSİM Mimarlık kurucusu Y.Mimar Gözde Susam İnanç, kullanıcı ihtiyaçlarını iyi analiz ederek çağı anlatan modern yapılar tasarladıklarını belirterek, “Projeyi bulunduğu bölgenin kültürel ve tarihi dokusuna, fiziksel şartlarına göre tasarlıyoruz" dedi.

15 yıllık mimarlık deneyimi olan ve 2016 yılından itibaren AtölyeSİM Mimarlık ile birçok butik projeye imza atan Mimar Gözde Susam İnanç, mimarlığı seçiminden, bu meslekteki yolculuğunu İnşaat Deryası'na anlattı.

Sohbetimizi sizi tanıyarak başlayalım? Mimarlığı nasıl seçtiğinizi ve AtölyeSİM Mimarlık'ın kuruluş sürecine kadar olan kısmı bize anlatabilir misiniz?

Çocukluğumdan itibaren sanata ilgim vardı. Sanıyorum sanata olan ilgim beni mimarlık okumaya yönlendirdi. Üniversite sınavında tek tercihim mimarlıktı. Dokuz Eylül Üniversitesi'nde lisansımı, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsünde de yüksek lisansımı tamamladım. Mimarlığı çok severek okuduğum. Son sınıf öğrencisiyken büro stajımı yaptığım firmada çalışmaya başladım, lisans eğitimimin son senesinde ve yüksek lisans yaptığım dönemde hep çalıştım. Yüksek lisans tezimi yazarken çalıştığım firmadan ayrılmıştım, bu dönemde bir tanıdığımızın projelerini çizmeye başlamam ile serbest mimarlık yapmaya başlamış oldum. O dönemde daha çok sanayi yapıları çizdim. Serbest mimarlık yapmaya eşimin işi nedeni ile bir süre ara verdim. Eşim inşaat mühendisi ve Cezayir'deki bir projede proje müdürü olarak çalıştı. Bu süre zarfında o ülkede kurumsal bir firmada teknik ofis mimari olarak çalıştım. 2016 yılında İzmir'e geri döndüğümüzde Yaşar Üniversitesinde yarı zamanlı öğretim görevlisi olarak çalıştım ve AtölyeSİM Mimarlık ofisini kurdum, o günden itibaren özellikle Konak bölgesinde proje ve danışmanlık hizmetleri veriyoruz.

Daha çok hangi alanda çalışıyorsunuz? Sizi yansıtan işleri ve farklarınızı nasıl anlatırsınız?

Kentsel dönüşüm ile şehrin çehresinin değişmekte olduğu çok özel bir dönemde mimarlık yapıyoruz.  Konak bölgesinde Kentsel Dönüşüm Projelerinde çok fazla yer alsak da Yarımada bölgesinde villa projeleri de tasarlıyoruz. Niceliğe değil niteliğe bakıyoruz. Her yaptığımız işin en ince detayına özen gösteriyoruz. Öyle bir meslek yapıyoruz ki tasarladığımız yapılar yıllar boyu ayakta kalıyor, hata yaparsak bu hatalar inşa ediliyor. Bu yüzden bir mimarın hata yapma lüksünün olmadığını düşünüyorum, biz bu bilinçle ve titizlikle her projemizi ele alıyoruz.

Mimari olarak yaptığınız işlerde nelere dikkat ediyorsunuz?

Öncelikle yaşadığımız çağı anlatan yapılar tasarlıyoruz. Mimar olarak, bir yapı tasarlamadan önce kullanıcısının ihtiyaçları neler onları çok iyi analiz etmeniz gerekiyor. Kullandığımız yenilikçi yapı malzemeleri ile inşa edildiği çağı yansıtan yapılar yapmayı önemsiyoruz. Bunun yanında yaptığımız her projeyi o bölgenin kültürel ve tarihi dokusuna, fiziksel şartlarına göre tasarlamaya özen gösteriyoruz.

Kutukutu

Kadının elinin değdiği iş güzelleşiyor

Kadınların farklı bir 'gözü' olduğunu düşünüyorum. Bizler ayrıntılı bir şekilde bir işi ele alıyoruz ve kadının elinin değdiği her iş güzelleşiyor. AtölyeSİM olarak tasarladığımız yapıların uygulamasını da üstlendiğimiz işler var inşaat dünyası çok erkek egemen bir sektör, bu egemenlikte kadınların sayısının artmasını çok önemsiyorum.

Emlak Gündemi Haberleri

Akfen İnşaat’ta Talep Toplama Süreci Tamamlandı
Emlak İlanlarında Sosyal Medya Yasağı ve Süreç Nasıl İşliyor?
Güncel İnşaat Demiri Fiyatları Belli Oldu
Fenercioğlu’ndan Nitelikli Yatırımcıya Geniş Çaplı Projelere Yatırım Yapma İmkanı
Gayrimenkul Sektöründe Yeni Dönem: 1 Milyar Dolarlık Tokenizasyon Anlaşması İmzalandı