Tunç Soyer: 33 Bin 100 Bina İçin Deprem Karnesi Çıkardık
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir depreminden sonra yapılan çalışmalarla ilgili açıklamalarda bulundu. Soyer, “Depremden sonra İnşaat Mühendisleri Odası’yla yapılan protokolle 33 bin 100 birim bina için deprem karnesi çıkardık" dedi.
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, CHP İzmir İl Örgütü’yle bir araya geldi. İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen projelerin ve şehirde uygulanan çalışmaların parti örgütüyle paylaşıldığı toplantı Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde (AASSM) gerçekleştirildi. Projelerin paylaşıldığı toplantıya İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Özuslu, CHP İzmir il yöneticileri, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel ve Büyükşehir Belediyesi'nin bürokratları katılım gösterdi.
Toplantı kapsamında altyapı, üstyapı, kentsel dönüşüm gibi konularla ilgili bilgilendirmeler gerçekleştirildi. Soyer, toplantıdaki konuşmasında, "atma töreninde tüm İzmir, tüm Türkiye’ye çok güzel mesajlar verdi. Bunu hep birlikte yaptık. Hepimizin göğsü kabardı. Hepimiz onur duyduk. Daha önemlisi Türkiye’ye umut verdik. Salgın ve kriz ortamında İzmir pırıl pırıl bir ışık saçtı. Bu da sizlerin emekleriyle oldu. İyi ki beraber çalışıyoruz. İyi ki güç birliği yapıyoruz. Hakikaten Türkiye’de bunun bir örneği daha yok. İkincisi seçim atmosferine girdik. Örgütlerimiz bizim yaptığımız çalışmaları çok iyi biliyor olmalı ki anlatabilsin.”
“İZMİR'İN 100 YILINA IŞIK TUTACAK BİR ÇALIŞMA OLACAK”
30 Ekim 2020 tarihindeki depremden sonra hayata geçirilen çalışmalara değinen Tunç Soyer, “Depremden sonra İnşaat Mühendisleri Odası’yla yapılan protokolle 33 bin 100 birim bina için deprem karnesi çıkardık. Tek tek her binanın karot örnekleri alınarak dayanıklılıkları araştırıldı. Türkiye’de ilk kez bir belediye 10 üniversiteyle ortak protokol yaptı. Mikro ölçeklendirme projesi yapıyoruz. İzmir’in yer altı fotoğrafını çekiyoruz. Tek tek fayların her birinin ne kadar mesafeli olduğu ve diri olduğunu tespit ediyoruz. Devletin bütün ülkede yapması gereken şeyi biz İzmir’de yapıyoruz. İki yıl sürecek bu çalışma, İzmir’in 100 yılına ışık tutacak. K sınırıyla ilgili yapılan çalışmayı tüm İzmir’e getirdik ve bu, Türkiye’de ilktir. Vatandaşa mevcut yapı hakkını koruyarak yenisini inşa etme fırsatı vermiş olduk” açıklamasında bulundu.
“KAMUCU ANLAYIŞLA HAREKET EDİYORUZ”
Soyer, kentsel dönüşümle ilgili olarak şu açıklamalarda bulundu:
“İzmir, kentsel dönüşüm konusunda Türkiye’de örneği olmayan bir çalışmayı yürütüyor. Vatandaşı müteahhidin insafına bırakmıyor. Arada belediyeyi bir katalizör gibi kullanıyoruz. Yerinde dönüşüm adını verdiğimiz çalışma tek tek vatandaşların tapularını devretmesine imkan veriyor. Biz de onların hakkını savunmak için kamucu anlayışla hareket ediyoruz. Öte yandan müteahhitler ihalelere girmiyorlardı. Biz de İZBETON’u devreye soktuk. Ortaya koyduğumuz formül inanılmaz canlanma sağladı.”
Cumhuriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; Tarım alanında nasıl kooperatifçiliğe destek veriliyorsa kentsel dönüşümde de kooperatiflerin hayata geçirildiğinin altını çizen Tunç Soyer, “Bu da bir ilk. Sosyal demokrat ve kamucu bir örnek. Bunları göğsünüzü gere gere her yerde anlatabilirsiniz. Önümüzdeki üç ay içinde 2 bin 500 konutun daha ihalesi gerçekleşecek. Ekonomik krize rağmen olağanüstü bir hızla yol alıyoruz” şeklinde konuştu.
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.