Türkiye'nin İlk Kadın Çatı Ustaları En İyi olmak İçin Yarışacak!
Çatı Sanayici ve İş Adamları Derneği (ÇATIDER), yapı dünyasında bir ilke imza atarak geçen yıl birincisini düzenlediği Ulusal Çatıcılar Yarışması’nın ikincisinde de yine bir ilke imza atacak. Yarışmaya bu kez kadın çatı ustaları da katılacak.
Çatı sektörünün gelişmesi ve kalifiye iş gücünün artması için kapsamlı çalışmalar yürüten Çatı Sanayici ve İş Adamları Derneği (ÇATIDER), 22 Haziran’da 2019 Yapı Fuarı Turkeybuild 2019 İstanbul kapsamında gerçekleşecek ‘2. Ulusal Çatıcılar Yarışması’ ile sektörün en iyi çatı ustası ekibini belirleyecek. İlki geçtiğimiz sene düzenlenen yarışmanın geleneksel hale getirilmesi hedefleniyor.
Turkeybuild 2019 İstanbul - Yapı Fuarı kapsamında ITE Turkiye ve YEM Fuar Exhibitions iş birliğiyle gerçekleşecek etkinlikte katılımcılar, 3 kişilik takımlar halinde yarışacak. Yarışma, ‘kırma’ ve ‘düz’ çatılar kategorilerinde düzenlenecek. Bitümlü membran kategorisinde 4 ekip, bitümlü levhalarda 2 ekip, metal kategorisinde 3 ekip ve kiremit uygulamalarında da 4 ekip olmak üzere toplam 13 takım yarışacak. Ekipler, belirli bir zaman diliminde, en kaliteli uygulamayı, iş güvenliği ve alan temizliğine en uygun şekilde hareket ederek tamamlamaya çalışacak.
Yarışmanın ürün sponsorluğunu Dörken Sistem, Işıklar Yapı Ürünleri, Onduline, Rheinzink ve Standart İzolasyon, yardımcı ürünler-tespit elemanları sponsorluğunu Ejot, Egger ve Ytong üstlendi. Yarışma sonuçları ve ödül töreni TÜYAP YAPI ARENA’da gerçekleştirilecektir.
Sektöre değer katacak
ÇATIDER Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Şenal, Türkiye’de çatı sektörünün son yıllarda teknoloji, malzeme ve uygulama açısından çok geliştiğini ancak buna rağmen halen kalifiye çalışan eksikliği yaşadıklarını belirterek şunları söyledi:
“Bu yıl ikincisini düzenlediğimiz Ulusal Çatıcılar Yarışması ile ‘Türkiye’de bina çatılarının doğru malzemelerle, yetkin uygulamacılarla, standartlara ve iş güvenliği kurallarına uygun olarak oluşturulmasına dikkat çekmeyi’, ‘alanında başarılı ve ihtisas sahibi uygulamacıların ödüllendirilmesi yoluyla iyi uygulamaları özendirmek ve yaygınlaştırmayı’ ve ‘uygulamacı, işveren ve son kullanıcıları bilinçlendirerek, sektöre çok yönlü katkı sağlamayı’ amaçlıyoruz. Çatı sektörünün en büyük kuruluşu olarak, sektörün gelişmesi ve eğitimli iş gücümüzün artmasına yönelik çok önemli çalışmalar yürütüyoruz. Üniversitelerde öğrencilere teknik eğitim, ustalara mesleki eğitim ve çatıcılık eğitimi veren öğretmenlerimize güncel uygulamalar hakkında bilgi veriyoruz. ÇATIDER’in de üye olduğu Uluslararası Çatıcılık Federasyonu’nun (International Federation For The Roofing Trade-IFD) ile ilişkilerimizi güçlendirerek, son teknolojinin yanı sıra eğitim sistemleri ve birçok konuda sektörümüze bilgi aktarımı yaparak, güncel gelişmeleri sektör paydaşlarımıza iletiyoruz.”
Ayrıntılı bilgi için: www.caticilaryarisiyor.com
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.