Türkiye’nin ilk Metaverse Projesi ile Birlikte Sanal Emlakçılık  Artacak

Türkiye’nin ilk Metaverse Projesi ile Birlikte Sanal Emlakçılık Artacak

Türk mühendislerin geliştirdiği metaverse projesi ‘Metapotamians’ tanıtıldı. Türkiye’nin ilk metaverse projesi olması itibariyle dikkatleri çeken proje ile birlikte “Metaverse emlakçılık” gündeme geldi.

A+A-

Metapotamians projesi, BTCBAM’ın finansal çözüm iş ortağı olduğu ve Gamerpear’in iş birliği ile hayata geçirilen bir proje. En önemli özelliği ise “Türkiye’nin ilk metaverse projesi” olması. Bu projede kullanıcılarına sanal parsel alımı ile birlikte NFT alıp satabilecekleri bir NFT market deneyimi sunuluyor.

Peki Türkiye’nin ilk metaverse projesi Metapotamians ile Metaverse emlakçılık nasıl hayata geçecek?

 

Metaverse emlakçılık

Metapotamians projesi içerisinde yer alan evrendeki arsaların alım satımları için reel dünyada gayrimenkul sektöründe varlık gösteren emlak firmaları ile iş birliği anlaşması imzalanacak.

Böylece dijital dünyada yer alan arsaların alım-satımı, kısa bir süre sonra reel dünyada emlak sektöründe söz sahibi olan firmalar üzerinden gerçekleştirilebilecek.

Metapotamians Teknolojiden Sorumlu Direktörü (CTO) Buğrahan Çakır da projede NFT market, AR ve VR çözümlerinin olacağını bildirdi.

Çakır, “Sistemimiz içerisinde sağlık sektörü, sanat sektörü ve metaverse emlak sektörü bir arada bulunacağı için insanların hukuk, sağlık ve diğer alanda, normal hayatta yaşadıklarını metaverseye taşıyarak kazanç sağlayabilecekleri bir alan hedeflemeye çalışıyoruz.” değerlendirmesinde bulundu.

Projenin tanıtımında konuşan Tüm Mucitler İcat İnovasyon ve Araştırma Derneği (TÜMMİAD) Başkanı Bülent Kavaklı ise, metaversenin son zamanlarda çok fazla duyulmaya başlandığını, yıllar önce var olan bir teknolojinin ambalajlanmış halinin tekrar duyulduğunu söyledi.

Kavaklı, “Bazı teknolojiler hayatımıza girmek için belli zamana ihtiyaç duyar. Metaverse teknolojisi de onlardan bir tanesiydi. Teknolojinin hala gelişmeye başladığı dönemdeyiz.” dedi.

Çok önemli markaların metaverse dünyasında var olmaya çalıştığına işaret eden Kavaklı, “Her yeni teknolojinin hayatımıza girdiği gibi bu alemden yeni aleme geçişinin yaklaşık 5-6 yıl sürmesini bekliyorum. Eskiye göre teknolojinin evrilme süresi daha kısa. O nedenle biraz daha hızlı olması umuyorum.” diye konuştu.

Türkiye’nin ilk metaverse projesi Metapotamians nedir?

Türkiye’nin ilk metaverse projesi Metapotamians’ın tanıtımı, Tüm Mucitler İcat İnovasyon ve Araştırma Derneği (TÜMMİAD) ev sahipliğinde İstanbul’da gerçekleştirildi. Ve Metapotamians, “medeniyetler arası metaverse köprüsü” sloganıyla blockchain dünyasına adım attı. Medeniyetler arası bir meta köprü olma iddiasıyla hayata geçirilen proje, herkese yeni bir metaverse evreni ile tanışmayı vadediyor.

Erc-20 tabanlı bir metaverse projesi olan Metapotamians, kullanıcılarına sanal parsel alımı ile birlikte NFT’leri alıp satabilecekleri bir NFT market deneyimi sunuyor. Ayrıca, VR çözümleri ile gelişecek proje; beraberinde alışveriş imkanı, sanat gösterileri, konserler, toplantı ve iş görüşmeleri gibi uygulamaları AR oyun deneyimi ile entegre ederek gündelik hayatı da entegre edecek.

Şu ana kadar 1,2 milyon dolar yatırım alan ve 21 kişilik bir ekibin 8 ay çalışarak hayata geçirdiği Metapotamians projesinin amacı, geçmiş değerleri geleceğe taşımak olarak belirlendi.

İlk Türk metaverse oyun projesi Metapotamians, söz konusu amaçları hayata geçirmek üzere kendi proje fikirlerini hayata geçirmek isteyenler ve oyun geliştiricilerine de kapılarını açtı. TÜMMİAD ile yapılan anlaşmaya göre, Metapotamians metaverse evreni, hem finansal hem de teknolojik olarak gençlere destek olacak. Her ay düzenli olarak gerçekleştirilecek buluşmalarda proje ve fikirler değerlendirilerek, gerekli destekler sağlanarak Türkiye’nin metaverse alanında öncü bir ülke olmasına destek sağlanmış olacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.