Viven, Mistral GYO'ya 1 Milyar TL'lik Tazminat Davası Açmaya Hazırlanıyor

Viven, Mistral GYO'ya 1 Milyar TL'lik Tazminat Davası Açmaya Hazırlanıyor

Mistral GYO Viven Port projesinin sözleşmesini feshettiğini ve yüklenici olarak Miray İnşaat'ın belirlendiğini açıkladı. Hukukçular tek taraflı sözleşme feshinin mümkün olmadığını belirtirken, Viven1 milyarlık tazminat davası açamaya hazırlanıyor.

A+A-

Geçtiğimiz cuma günü KAP'a bir açıklama yapan Mistral GYO, Viven Port projesi için Viven İnşaat ile imzalanan Kat Karşılığı İnşaat Sözleşmesi'nin tek taraflı olarak feshedildiğini ve yüklenici müteahhit olarak Miray İnşaat'ın belirlendiğini açıkladı.

SÖZLEŞME FESHİ HUKUKEN GEÇERSİZ

İnşaat Deryası olarak danıştığımız hukukçular sözleşmenin tek taraflı feshinin hukuken bir hükmün olmadığını ve geçersiz olduğunu ifade etti. Mistral GYO yetkilileri ise sözleşmeye aykırılık gerekçesiyle yönetim kurulu olarak sözleşme feshi kararı aldıklarını ve mahkeme sürecine gidilebileceğini ifade etti. 

İNŞAAT RUHSATININ DEVRİ MÜMKÜN MÜ?

Mistral GYO'ya ait Konak Mersinli'deki arsanın inşaat ruhsatı Viven İnşaat adına alındı. Mistral GYO, inşaat ruhsatının Miray İnşaat adına çevirmek istese de bu pek mümkün gözükmüyor. Belediyelerin, inşaat ruhsatı devrine yönelik farklı kararları bulunsa da ruhsat sahibi tarafından itiraz edilen ve hukuk süreci devam eden inşaatlarda ilgili belediyeler genellikle bir devir kararı almaktan çekiniyor ve mahkeme sürecinin tamamlanmasını bekliyor. 

VİVEN İNŞAAT, DAVA AÇMAYA HAZIRLANIYOR

Sözleşme mahkeme nezdinde henüz iptal edilmemesine karşın Mistral GYO'nun sözleşme feshinin KAP'a bildirmesi ve medyaya yansıması üzerine Viven İnşaat harekete geçiyor. Şirketin üst yönetiminden elde ettiğimiz bilgiye göre Viven İnşaat, Mistral GYO'ya hak ve itibar kaybına uğradığı gerekçesiyle dava açmaya hazırlanıyor. Dava tutarının en az 1 milyar TL olması bekleniyor. 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum