Yabancı Yatırımcı Gözünü Ticari Gayrimenkule Dikti

Yabancı Yatırımcı Gözünü Ticari Gayrimenkule Dikti

Son birkaç senedir dövizdeki yüksek artış ve TL'nin aşırı değer kaybı yabancı yatırımcıların ticari gayrimenkullere olan talebini artırdı ve yabancılar bu alandaki gayrimenkul yatırım fırsatlarına odaklandı.

A+A-

Ticari Gayrimenkul Yatırımcıları Derneği (TİGAYAD) Genel Başkanı İsmail Akartürk, “Dövizdeki bu artış bu şekilde devam ederse yabancıların ticari gayrimenkul piyasasında hakim rol oynamaları bile beklenebilir” dedi.

“Özellikle TL'nin değer kaybettiği bu dönemde yabancı yatırım fonları Türkiye' de birikimlerini değerlendirmek üzere bize başvurularda bulunuyor” ifadelerini kullanan TİGAYAD Başkanı Akartürk, “Dünyanın önde gelen yatırım fonlarından Templeton gibi birçok yatırım fonu ile görüşmelerimiz devam ediyor. Yoğun yatırım talepleri alıyoruz ve şu an için gelen bu talepleri karşılamaya çalışıyoruz. Tüm bunları düşününce mesleki kariyerim boyunca hiç bu kadar yabancı fon talebi ile karşılaşmadım diyebilirim” açıklamasında bulundu.

KİRA GETİRİSİ YÜKSEK

Yabancılara gerçekleştirilen gayrimenkul satışlarının doğrudan yabancı sermaye yatırımlarına kıyasla senenin ilk yarısında; 2018'de yüzde 43 iken, 2019' da yüzde 46'ya, 2020'de yüzde 55'e ve 2021'de ise yüzde 59'a ulaştığını belirten Akartürk, “Yabancı sermayeli gayrimenkul yatırımlarının içerisinde ise ticari gayrimenkul yatırımlarının giderek arttığı tespit edilmektedir” ifadelerini kullandı. 

Akartürk, ticari gayrimenkule olan talebin sebeplerini; yüksek kira getirili olması, konuta göre daha az masraflı olması, seneler itibari ile daha yüksek şekilde değerlenmesi ve kiracılarının ödeme gücünün daha yüksek olması şeklinde açıkladı. 

Gayrimenkul sektöründe talepler değişti!

Yüzde 48'lik artış yaşandı

2021'in ikinci çeyreğinde 731 milyon dolarlık yabancı sermayeli gayrimenkul yatırımı yapıldığına vurgu yapan TİGAYAD Başkanı İsmail Akartürk, “2020 yılı aynı döneminde 495 milyon dolarlık yatırım girişine kıyasla 2021 yılı ikinci çeyreğinde yüzde 48 oranında artış görünmektedir. Buna göre ikinci çeyrekte yaklaşık 236 milyon dolarlık ilâve bir yatırım artışı oldu” değerlendirmesinde bulundu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.