Yatırımcıların Yeni Gözdesi: Dubai ve Kıbrıs

Yatırımcıların Yeni Gözdesi: Dubai ve Kıbrıs

Gayrimenkul ve emlak piyasası toparlanma eğilimine girerken, yatırımcılar yönünü güneye çevirdi. Sektör temsilcilerinden alınan bilgiye göre son dönemde Dubai ve Kıbrıs’ın revaçta. Detaylar haberimizde…

A+A-

Gayrimenkul sektörü, son yıllarda dinamikleri sürekli değişen bir endüstriye dönüşürken yapılan araştırmalar, sektörün geleceği için olumlu bir tablo çiziyor. Cumhuriyet’te yer alan bir habere göre; İngiltere merkezli WTX’in 350 üst düzey profesyonel ile gerçekleştirdiği çalışmaya göre, katılımcıların birçoğu emlak piyasasının esnek bir yapıya evrilerek toparlanma eğilimi göstereceğini belirtiyor. Ekonomik duyarlılığını sürdüren Ortadoğu bölgesi ise önemli bir büyümeye tanıklık ederken, bunu fırsata dönüştüren Türk yatırımcılar rotasını Dubai ve Kıbrıs’a çeviriyor. 

1 YILDA YÜZDE 50 ARTIŞ

Dubai ve Kıbrıs’ta gayrimenkul satışlarının birçok avantaj barındırdığını belirten Remax Revizyon Broker’ı Ramazan Sakallı ise konuya dair, “Dubai ve Kıbrıs, globalde olduğu gibi Türk yatırımcılar için de cazip hale gelmeye başladı. Bunun temelinde ise birçok faktör yer alırken, bütüncül bir yaklaşım elde etmemiz için her iki bölgeyi de ayrı incelememiz gerekiyor” değerlendirmesinde bulunurken Dubai hakkında şunları kaydetti: “Dubai, küresel dalgalanmalara direnciyle dünyanın farklı coğrafyalarındaki yatırımcılar için kilit bölge olmaya devam ediyor. Buradaki gayrimenkuller, lüks ve şık mimarisi, sürdürülebilir yapısıyla ilgi çekerken; bölgenin ticaret merkezi olması da Dubai’yi iş insanları için giderek önemli hale getiriyor. Canlı ekonomisi ve uluslararası sermaye piyasalarına uyumluluğuyla güvenli bir liman oluyor. Öte yandan, uzun süreli ikamet imkanı gibi hükümetin yatırımcıları teşvik edecek olanaklar sunması da bireysel yatırımlara yön veriyor. Son yayımlanan veriler de Dubai emlak piyasasındaki satış işlem sayısının 1 yılda yüzde 50 civarında artması, taleplerin sarsılmaz istikrarını ortaya koyuyor.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.