Ziraat Bankası Konut Kredisi Faizlerini Düşürdü

Ziraat Bankası Konut Kredisi Faizlerini Düşürdü

Merkez Bankası faiz kararı öncesinde konut kredisi faizlerinde önemli bir düşüş yaşandı. Ziraat Bankası 3.09 olan konut kredisi faizlerini 2.79'a düşürdü.

A+A-

Yüksek faiz ortamının konuta olan talebi ertelemesi sonrasında yurt içi piyasalarda gözler, parasal sıkılaşmanın ne kadar süreceğini görmek için yarın açıklanacak Merkez Bankası​ kararına çevrildi. Piyasa katılımcıları faizin yüzde 50 seviyesinde sabit tutulacağına kesin gözüyle bakarken,Ziraat Bankası konut kredisi faizlerinde indirime gitti. 

Buna göre Ziraat Bankası, "Konut Kredisi Ürün Paketi" kapsamında konut kredisi faizini 60 aya kadar yüzde 2,89, 120 aya kadar olan vadede ise yüzde 2,79'a düşürdü. 

Diğer bankalara bakıldığında ise 1 milyon TL’lik 120 ay vadeli konut kredisi için en uygun oranın yüzde 2,97’den başladığı ve yüzde 6,99'a kadar çıktığı görüldü.

Buna göre 1 milyon TL ve 120 ay vadeli konut kredisini Alternatif Bank yüzde 2,97, Albaraka yüzde 3, Akbank yüzde 3,02, Garanti yüzde 3,07, ING ise yüzde 3,19 seviyesine güncelledi.

*Konut kredisi faiz oranları vade ve tutara göre değişiklik göstermekte ve bankalar tarafından sıklıkla güncellenmektedir. Bu sebeple en uygun rakamlara ulaşmak için bankaların resmi internet sitelerini ziyaret edebilirsiniz.

İkinci evini alacaklar için ise Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu'nun kararı gereği yüzde 22,5 oranındaki kural geçerli olmaya devam ediyor. Yani, alınacak evin değerinin sadece yüzde 22,5'i kadar kredi kullanılabiliyor.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.